Quantcast
CNBC: Οι διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα hedge funds - enikonomia.gr
share

CNBC: Οι διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα hedge funds

δημοσιεύτηκε:

Στην Αθήνα βρέθηκαν εκπρόσωποι αμερικανικών hedge funds, όπου είχαν συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψε η ανταποκριτής του CNBC Michelle Caruso – Cabrera.

«Οι άνθρωποι που μίλησα έχουν θέσεις long στην Ελλάδα. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο ρεαλιστές από ότι νομίζει ο κόσμος. Το οικονομικό επιτελείο του κόμματος είναι πιο ρεαλιστές από τις πιο ριζοσπαστικές συνιστώσες», λέει η ίδια.

Σύμφωνα με την ρεπόρτερ του αμερικανικού δικτύου, οι άνθρωποι που συνάντησαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δυο ερωτήματα. «Το πρώτο αφορά το περιβόητο Grexit. Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βγει από το ευρώ και η γερμανική διπλωματία δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Υπάρχουν κίνητρα για να υπάρξει συμφωνία», λέει.

To δεύτερο ερώτημα των αμερικανικών hedge funds είναι, «θα μας πληρώσει τα ομόλογα;»

«Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν διασφαλίσεις ότι δεν θέλουν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους που βρίσκεται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα. Είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν και το ΔΝΤ», σημείωσε η ρεπόρτερ του CNBC.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Γερμανία εμφανίζεται πρόθυμη να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση των δανείων προς την Ελλάδα, τη στιγμή που ο Αλ. Τσίπρας επιθυμεί κανονική διαγραφή χρέους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.