Quantcast
CNBC: Τουρισμός, εξαγωγές και ναυτιλία κρατούν όρθια την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

CNBC: Τουρισμός, εξαγωγές και ναυτιλία κρατούν όρθια την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Η ελληνική οικονομία παραμένει όρθια χάρη στις επιχειρήσεις που συνδέονται με τον τουρισμό,τις εξαγωγές και τη ναυτιλία επισημαίνει το CNBC.

Σε συνέντευξη της στο CNBC η Διευθύντρια του ομίλου της Grecotel Μαρί Δασκαλαντωνάκη, υποστηρίζει ότι παρότι η Ελλάδα δεν είναι ο επαγγελματικός παράδεισος» η επιχείρηση παρουσιάζει κέρδη επενδύοντας σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες και ανακαινίζοντας τις υπάρχουσες.

«Η χρηματοδότηση νέων projects είναι πλέον πολύ δύσκολη εξαιτίας της τραπεζικής κρίσης στην Ελλάδα, όμως ο Ευρωπαϊκός Επιχειρηματικός κόσμος είναι πολύ υποστηρικτικός προς εμάς.

Πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες έχουν εντάξει ελληνικούς προορισμός στα δρομολόγια τους και τους είμαστε ευγνώμονες».

Μια εξίσου σημαντική βιομηχανία για την Ελλάδα είναι η ναυτιλία, για την οποία η χώρα είναι ιδιαίτερα γνωστή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο στοιχεία της Lloyd’s List Intelligence σε επίπεδο μεταφορικής οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες είναι οι μεγαλύτερες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον εδικό της Lloyd’s List, Nigel Lowry, «από το 2008 η ναυτιλιακή αγορά δεν βρίσκεται σε μεγάλη άνθιση, υπάρχουν μάλιστα περίοδοι που οι ναυτιλιακές έχουν περάσει δύσκολα».

Όπως υπογραμμίζει, «πάνω από δύο δεκαετίες οι εφοπλιστές που έχουν επιλέξει να φέρουν την ελληνική σημαία στα πλοία τους έχουν φορολογηθεί και οι φόροι αυτοί έχουν διπλασιαστεί γεγονός που σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία έχει λάβει σημαντική ενίσχυση από αυτόν τον τομέα». 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.