Quantcast
Δ. Μάρδας: Στα 278,7 δισ. ευρώ το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων - enikonomia.gr
share

Δ. Μάρδας: Στα 278,7 δισ. ευρώ το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων

δημοσιεύτηκε:

Στο ποσό των 278,7 δισ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων, σύμφωνα με παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

Ειδικότερα, μιλώντας στην Επιτροπή Ελέγχου του δημόσιου χρέους, ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε πως το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων εκτιμάται στα 278,7 δισ. ευρώ.

Εξ αυτών, τα 10,3 δισ. ευρώ αφορούν το «αναγκαστικό» δάνειο της Τράπεζας της Ελλάδας.

Τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο Δ. Μάρδας, εδράζονται στην πρόσφατη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

«Σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, το χρέος το οποίο συνδέεται με τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχεται στα 278,7 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10,3 δισεκατομμύρια είναι το λεγόμενο αναγκαστικό δάνειο και όλα τα υπόλοιπα ποσά έχουν σχέση με αποζημιώσεις που αφορούν ιδιώτες ή υποδομές.

»Στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1946 το ποσό αυτό είχε οριστεί στα 341,2 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή» εξήγησε ο Δ. Μάρδας.

«Αυτή είναι η αρμοδιότητα την οποία έχουμε και σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους, διαχειριζόμαστε όλες τις κινήσεις των κεφαλαίων που αφορούν την εξόφληση του δημόσιου χρέους, όπως και τη δανειοδότηση της ελληνικής οικονομίας» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.