Quantcast
Δ. Σταμάτης: «Είναι θετικό που καταλήξαμε σε συμφωνία» - enikonomia.gr
share

Δ. Σταμάτης: «Είναι θετικό που καταλήξαμε σε συμφωνία»

δημοσιεύτηκε:

«Είναι θετικό το γεγονός που καταλήξαμε σε συμφωνία, υπάρχει μια ανακούφιση αλλιώς  θα πηγαίναμε σε ασύντακτη χρεοκοπία», δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης στο REAL FM 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
 Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι: «Υπάρχει άρνηση σε κάθε βήμα που κάνει η κυβέρνηση. Δεν έχουμε αποφύγει την χρεοκοπία αλλά έχουν ξεπεραστεί κάποια προβλήματα. Έχουμε καταιγισμό πληροφόρησης. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία και τον προβληματισμό. Αυτός που φορτώθηκε το βάρος ήταν ο κ. Τσίπρας». 

Στο ερώτημα που τέθηκε αφού ο κόσμος στο δημοψήφισμα ψήφισε Όχι και βγήκε το Ναι, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι: «Έγιναν τραγικά λάθη. Ο κ. Βαρουφάκης πήγε να μπλοφάρει τους δανειστές ενώ εκείνοι ήξεραν τα χαρτιά του».

Όσον αφορά στο εάν θα υπάρξει νέο κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα αποτελείται από  259 βουλευτές από όλα τα κόμματα  της Βουλής εκτός  ΚΚΕ  και Χρυσή Αυγή, ο κ. Σταμάτης επισήμανε ότι: «Πρέπει να εξασφαλιστεί πολιτική λύση από την Βουλή η οποία θα πρέπει να είναι αξιόπιστη και αποτελεσματική».

Παράλληλα ο ίδιος διευκρίνισε ότι: «Πρέπει να σοβαρευτούμε. Βγήκε κάτι θετικό από όλο αυτό κακό. Στην Βουλή δημιουργήθηκε μια  βάση εθνικής συνεννόησης καθώς τα ελληνικά κόμματα  μπήκαν σε μια περίοδο ρεαλιστικής πραγματικότητας». 

Ακόμη τόνισε ότι: «Όλοι πονάμε τον τόπο μας, τα μέτρα δεν είναι ευχάριστα. Εάν η ΝΔ έφερνε  αυτά τα μέτρα θα γινόταν επανάσταση. Ο κ. Τσίπρας σκέφτηκε τελευταία στιγμή τη χώρα και όχι το κόμμα του».

«Όλοι έχουμε ευθύνη την πορεία  την οποία ακολουθούμε. Υπάρχει μια σειρά γεγονότων που δεν μπορούμε να τα συζητήσουμε. Αυτό που προέχει είναι  να μιλήσουμε για την συμφωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.    

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.