Quantcast
ΔΑΑ: Το πρώτο αεροδρόμιο στην Ελλάδα με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα - enikonomia.gr
share

ΔΑΑ: Το πρώτο αεροδρόμιο στην Ελλάδα με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

δημοσιεύτηκε:

Το πρώτο αεροδρόμιο στην Ελλάδα με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ).

Συγκεκριμένα, ο ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος» πρόσφατα πιστοποιήθηκε από τον ανεξάρτητο φορέα για τη διαχείριση και μείωση των εκπομπών άνθρακα Airport Carbon Accreditation με το στάδιο «ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα» (Level 3+). Είναι ο πρώτος αερολιμένας που το επιτυγχάνει αυτό στην Ελλάδα και ο 25ος στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ΔΑΑ, την ίδια πιστοποίηση διαθέτουν δύο ακόμη αεροδρόμια στην Ασία και ένα αεροδρόμιο στη Βόρεια Αμερική. Η σχετική πιστοποίηση αποτελεί μια δέσμευση που αναλήφθηκε κατά τη διάρκεια της 21ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP21), που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2015. Στη διάσκεψη αυτή ο διεθνής κλάδος των αεροδρομίων ανέλαβε τη δέσμευση να έχουν πιστοποιηθεί για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα 50 ευρωπαϊκά αεροδρόμια έως το 2030.

«Η είδηση της πιστοποίησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο στάδιο του ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα για το 2017», σχολίασε ο Νίκλας Σβένινγκσεν, επικεφαλής της πρωτοβουλίας Climate Neutral Now στην έδρα της σύμβασης-πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (UNFCCC) στη Βόννη. «Οι φιλόδοξες προσπάθειες», πρόσθεσε, «ενός διαρκώς αυξανόμενου αριθμού αεροδρομίων πιστοποιημένων στο στάδιο του ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα αποτελούν απτή απόδειξη της σοβαρότητας με την οποία ο κλάδος εργάζεται για να αντιμετωπίσει τις άμεσες επιπτώσεις του στην κλιματική αλλαγή.

Με 25 ευρωπαϊκά αεροδρόμια πιστοποιημένα για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, ο αεροδρομιακός κλάδος έχει ήδη διανύσει τη μισή απόσταση προς την εκπλήρωση της δέσμευσης που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της COP21. Προσβλέπουμε», κατέληξε, «σε ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο εντός του έτους».

Πηγή: Καθημερινή


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.