Quantcast
Dallara: Πραγματική, αλλά όχι σοβαρή η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - enikonomia.gr
share

Dallara: Πραγματική, αλλά όχι σοβαρή η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Ο πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου, Charles Dallara, μίλησε για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή». Όπως επεσήμανε είναι προτιμότερο να συμμετέχει στην διαδικασία αυτή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και όχι ιδιώτες πιστωτές.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην συζήτηση για το κατά πόσο είναι πιθανό το σενάριο εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη, σχολίασε: «Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι μεν πραγματική, αλλά όχι πολύ σοβαρή. Θα πρέπει τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και η Ελλάδα να υποπέσουν σε σημαντικά λάθη κατά τη διαχείριση της κατάστασης».

Για το ζήτημα ενδεχόμενου κουρέματος του ελληνικού χρέους, τόνισε: «Το επικεντρώνεται κανείς στο «κούρεμα» είναι λάθος. Μπορεί να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους μέσα από πολλούς τρόπους, όπως είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και η μείωση των επιτοκίων» και προσέθεσε: «τόσο τα διμερή δάνεια όσο και αυτά που δόθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μπορούν να επιμηκυνθούν σημαντικά».

Αναφερόμενος στη στάση που πρέπει να κρατήσει η Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα υπογράμμισε: «είναι ώρα να επιδείξει η Ευρώπη περισσότερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.