Quantcast
Debate Κούλογλου - Τζαβέλλα στον RealFm 97,8 για το Σκοπιανό - enikonomia.gr
share

Debate Κούλογλου – Τζαβέλλα στον RealFm 97,8 για το Σκοπιανό

δημοσιεύτηκε:

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Νίκη Τζαβέλλα στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Τα βλέπω θετικά γιατί ένα μέρος που αφορά στις μειώσεις της φορολογίας, ΦΠΑ κτλ είναι αυτά που έχει ήδη εξαγγείλει η ΝΔ, είναι υγιέστατα, δεν το λέω με κομματική προκατάληψη, είναι υγιέστατα για να προχωρήσει η επιχειρηματικότητα. Είναι ευπρόσδεκτα και ότι παροχές γίνονται είναι καλό για τον κόσμο, πάντα και εμείς είχαμε παροχές προεκλογικά δεν είναι είναι μόνο φαινόμενο του ΣΥΡΙΖΑ, οι παροχές δίνονταν αλλά μετά μας μαύριζαν, αλλά σε κάθε περίπτωση παροχές προεκλογικά δεν δείχνουν καλή πρόθεση. Το πολιτικό μου σχόλιο είναι το εξής, περάσαμε μία τετραετία σκοτώνοντας 100 επιχειρήσεις με την υπερφορολόγηση και την έμμεση φορολόγηση σε προϊόντα και τώρα πάμε να αναστήσουμε 30. Το ερώτημά μου είναι πώς θα μειώσουμε τα έξοδα στο ηλεκτρικό τώρα, όταν έχει πεθάνει η αγορά στο ηλεκτρικό και η ΔΕΗ πτωχεύει; Αυτό είναι ένα ερώτημα. Και η τελική διαπίστωση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά με διάφορα προσωπικά του θέματα βρίσκεται σε πανικό. Ένα πλήγμα δέχθηκε από τις διακοπές που έκανε τρεις ημέρες μετά το Μάτι. Τρεις ημέρες μετά το Μάτι ο Πρωθυπουργός δεν έπρεπε να είναι σε θαλαμηγό, έπρεπε να είναι στο Μάτι, αυτή είναι η πολιτική μου κριτική και η ιδεολογική μου κριτική είναι ότι δεν μπορεί να διατείνεται ότι δεν είναι ελιτιστής, να καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για ελιτισμό, για ολιγάρχες κτλ, να καταγγέλλουν τη μεσαία τάξη ως πλουτοκρατία και δέχεται φιλοξενία από ολιγάρχες. Αυτό είναι οξύμωρο για έναν αριστερό ιδεαλιστή” είπε η κ. Τζαβέλλα.

Ο κ. Κούλογλου ανταπάντησε “λυπάμαι που η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, ασχολείται με την ιδιωτική ζωή του Πρωθυπουργού. Το πρόβλημα με το ταξίδι αυτό, δεν περίμενα η κ. Τζαβέλλα που είναι σε ένα διαφορετικό ύφος και πολιτικό πολιτισμό από τον κ. Μητσοτάκη, θα υπήρχε πρόβλημα αν ο κ. Τσίπρας είχε πάει και είχε κάνει διακοπές με κάποιο επιχειρηματία που έχει δοσοληψίες με το ελληνικό δημόσιο και ζητούσε κάτι από την κυβέρνηση. Ο κ. Παναγόπουλος έχει αποσυρθεί από την επιχειρηματική δραστηριότητα από την προηγούμενη δεκαετία, όπως ξέρετε, έκτοτε δεν είχε καμία δραστηριότητα, η γυναίκα του είναι σύμβουλος του Πρωθυπουργού εδώ και τρία χρόνια. Η τυμβωρυχία με το Μάτι με λυπεί πάρα πολύ. Αυτό έγινε λέει 25 ημέρες μετά το Μάτι. Το καλοκαίρι έχει δύο μήνες. Ή 25 μέρες πριν το Μάτι θα ήταν ή 25 ημέρες μετά, δεν μπορεί να είναι άλλο, για κάποιες ολιγοήμερες διακοπές του Πρωθυπουργού, ο οποίος δεν μπορεί να πάει πουθενά γιατί πέφτουν όλοι, έρχονται παράγοντες και δεν μπορεί να ησυχάσει, αλλά στην ουσία είναι δυνατόν σε μια χώρα που βγαίνει από την κρίση και αντί να μιλήσουμε για αυτό, αναφερόμαστε μια στον Πολάκη, μια στον Γιούνκερ”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.