Quantcast
Debate Παππά - Βορίδη στον Realfm 97,8 - enikonomia.gr
share

Debate Παππά – Βορίδη στον Realfm 97,8

δημοσιεύτηκε:

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου o Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εσωτερικών,Μάκης Βορίδης.

“Είχαμε αφήσει τους βόρειους γείτονές μας με την προηγούμενη ανιστόρητη ηγεσία τους να παραχαράσσουν την ιστορία κυριολεκτικώς. Τώρα, για τα επεισόδια είναι απολύτως προφανές σε όποιον ήταν στις εκδηλώσεις ότι οι ακραίες αντιδράσεις αφορούν ένα διαρκώς μειούμενο κομμάτι του κόσμου. Βεβαίως οι απόψεις μπορεί να ποικίλλουν γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά οι αντιδράσεις και οι ακρότητες αφορούν μια μειοψηφία και ένα μεμονωμένο κομμάτι που πολιτικά πρόσκειται στην Χ.Α.” είπε ο Νίκος Παππάς.


“Η συμφωνία αυτή έχω προβλέψει εδώ και καιρό ότι θα έχει δυσμενείς συνέπειες πέρα από την συμφωνία καθ’αυτήν. Τα ζητήματα αυτά έχουν λήξει πια και ο λαός το καταλαβαίνει. Έχει ανοίξει και το ζήτημα της γλώσσας και το ζήτημα της ταυτότητας, αυτά θα εξελιχθούν κατά πάσα πιθανότητα σε μειονοτικά ζητήματα και σε ζητήματα δικαιωμάτων” ανταπάντησε ο Μάκης Βορίδης.

“Είναι απολύτως προφανές στις ακόμα και στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες αρέσκεται να αναφέρεται συγκεκριμένο μιντιακό συγκρότημα και το κόμμα της ΝΔ, ότι ο πολιτικός συσχετισμός δεν έχει επηρεαστεί από το Μακεδονικό. Καλώ να διαβάσετε και την δημοσκόπηση στα Νέα ή στο Βήμα” ανέφερε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και πρόσθεσε “εγώ ανέβηκα και στο Κιλκίς και στη Βέροια. Και εκεί ήταν ακραία μειοψηφικές οι αντιδράσεις. Και στο Κιλκίς ήταν 15 άτομα το πολύ και βεβαίως στη Βέροια που ήταν 30, οι οποίοι οι περισσότεροι ήταν μεταφερόμενοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν γίνεται να τα διαστρεβλώνουμε όλα, εκεί ήμουν και τα έζησα. Κάνει λάθος η ΝΔ κατά τη γνώμη μου αν αυτά τα πράγματα τα ‘χαϊδεύει'”.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι “Στο Κιλκίς ένα πράγμα ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου αλλά αυτό που είδα ήταν και άνθρωποι που διαφωνούσαν και αποδοκίμαζαν ευπρεπώς και εξέφραζαν την αντίθεσή τους. Το σημαντικό είναι η καθολική αντίθεση. Εγώ είπα ότι σε όλες τις μετρήσεις, δεν υπάρχει μία μέτρηση που να δίνει κάτω από 60%-65% στη διαφωνία με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στο δε Κιλκίς θα είμαι την Τετάρτη θα μιλήσω στην ίδια αίθουσα που μίλησε ο κ. Παππάς και θα δούμε ποια είναι η απήχηση που θα έχει η ΝΔ στη συγκέντρωση της, είναι ένα μέγεθος όχι το βασικό, αλλά και η απήχηση που είχε ο κ. Παππάς στη δική του”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.