Quantcast
Debate Ζαχαριάδη - Βορίδη στον RealFm 97,8 - enikonomia.gr
share

Debate Ζαχαριάδη – Βορίδη στον RealFm 97,8

δημοσιεύτηκε:

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Μάκης Βορίδης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Να συγχαρώ τον κ. Βορίδη για το θάρρος του που σήμερα συζητάει σε debate μαζί μου, νόμιζα ότι φοβούνται τα debate στη ΝΔ αλλά μάλλον αυτό είναι κάτι που αντιμετωπίζει φοβικά μόνο ο αρχηγός τους και τα υπόλοιπα στελέχη έχουν το θάρρος να αντιπαρατεθούν” ανέφερε ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε “η πρόσκληση και η πρόκληση να βρει το θάρρος και ο κ. Μητσοτάκης που έχει και ο κ. Βορίδης και άλλοι, δεν είναι και κάτι τρομερά θαρραλέο στο ραδιόφωνο μιλάμε τηλεφωνικά, να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό 25 ημέρες πριν τις εκλογές νομίζω είναι μια σημαντική ανάγκη. Τι θέλει να τον παρακαλέσουμε;”

Ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εσωτερικών ανταπάντησε “ο κ. Τσίπραςνομίζω θα έχει την χαρά να αναμετρηθεί με τον κ. Μητσοτάκη πολύ σύντομα, ενόψει της καταθέσεως της προτάσεως δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη. Θα γίνει λοιπόν στη Βουλή και θα είναι μια πολύ καθαρή και μεγάλη συζήτηση” και συμπλήρωσε “Ο κ. Μητσοτάκης έχει πολύ σταθερή και μόνιμη παρουσία στο Κοινοβούλιο, το οποίο νομίζω δεν μπορεί να αρνηθεί κανένας και μάλιστα είναι επανειλημμένες οι αντιπαραθέσεις που έχουν και ο διάλογος με τον Πρωθυπουργό”.

“Είχα μείνει με την εντύπωση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπέρ της μείωσης του αφορολόγητου αλλά θέλει το αφορολόγητο που θα μειωθεί να έχει χαμηλότερο εισαγωγικό συντελεστή. Κάτι τέτοια βίντεο έβλεπα χθες στο ίντερνετ, νομίζω ότι η κίνηση που κάνουν έχει τον χαρακτήρα του επικοινωνιακού και πολιτικού αντιπερισπασμού, το έκαναν και πέρσι με τις συντάξεις. Μας έφεραν μια τροπολογία, την απορρίψαμε εμείς, στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης παρακάλαγε τον κ. Μοσκοβισί να πάρει θέση και στη συνέχεια πήραμε την απόφασή μας, τα συζητήσαμε με τους θεσμούς, φέραμε τα πλεονάσματα που φέραμε και γλιτώσαμε τις συντάξεις. Έτσι θα γίνει και με το αφορολόγητο, με αυτή την κυβέρνηση, με αυτόν τον Πρωθυπουργό, με αυτή την πολιτική ηγεσία, το αφορολόγητοπου ψηφίστηκε το β εξάμηνο του 2017, τότε που η παράταξη του κ. Βορίδη παρακάλαγε να κλείσει η αξιολόγηση, αυτό το μέτρο που ψηφίστηκε τότε, σήμερα θα ακυρωθεί και όχι μόνο θα ακυρωθεί στον αντίποδα θα δοθούν και θετικά μέτρα ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης, που και πριν από εμάς αλλά και επί των ημερών μας πιέστηκε και ζορίστηκε και σήκωσε παραπάνω βάρος στην κρίση” τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

“Βγάλατε είδηση κ. Χατζηνικολάου, ότι θα καταψηφίσουν την τροπολογία άρα αυτό είναι απλό και συγκεκριμένο. Ψήφισαν μόνοι τους γιατί εμείς την καταψηφίσαμε την μείωση του αφορολόγητου, τώρα που φθάνουν οι εκλογές και έρχεται η ώρα που γίνεται το πολιτικό ταμείο, κάτι πάνε να πουν, ενώ υπάρχει μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προφανώς μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των κοινοβουλευτικών δυνάμεων πιστεύω και τώρα μόλις μας είπε ο κ. Ζαχαριάδης ότι ναι θα το κάνουμε όποτε θέλουμε, όπως θέλουμε εμείς, όποτε είναι” σχολίασε ο Μάκης Βορίδης.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.