Quantcast
ΔΕΗ: Προχωρά η νέα λιγνιτική μονάδα - enikonomia.gr
share

ΔΕΗ: Προχωρά η νέα λιγνιτική μονάδα

δημοσιεύτηκε:

Προχωρούν τα σχέδια δημιουργίας νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα, τα οποία είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πλευράς WWF και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η συμβατική προθεσμία για την έγκριση της άδειας εγκατάστασης – που έληγε στις 29 Μαρτίου – ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης υπέγραψε σχετική απόφαση για να προχωρήσει η επένδυση.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε αναγκαία προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η μονάδα. Απαντώντας εμμέσως στις επικρίσεις της WWF και των οικολογικών οργανώσεων, τόνισε ότι στη νέα ηλεκτροπαραγωγική μονάδα θα χρησιμοποιηθεί η πιό σύγχρονη αντιρρυπαντική τεχνολογία. Γι αυτό οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον θα είναι πολύ μικρές σε σχέση με τις παραδοσιακές μονάδες.

Η μονάδα θα κατασκευασθεί από κοινοπραξία στην οποία μετέχουν η ΤΕΡΝΑ, η ιαπωνική Hitachi και η γερμανική Hamon Environmental .

Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού θα το προμηθεύσει η εξειδικευμη σε λιγνικτικά έργα γερμανική εταιρία Babcock, η οποία έχει εξαγορασθεί από την Hitachi.

Προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επένδυση, η ΔΕΗ έχει εξασφαλίσει από το 2013 ομολογιακό δάνειο 739 εκατ. ευρώ από κοινοπραξία ξένων τραπεζών, με επικεφαλής τη γερμανική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα ΚWF.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.