Quantcast
ΔΕΗ: Ολοταχώς προς τη δοκιμαστική λειτουργία η 5η λιγνιτική μονάδα στην Πτολεμαΐδα - enikonomia.gr
share

ΔΕΗ: Ολοταχώς προς τη δοκιμαστική λειτουργία η 5η λιγνιτική μονάδα στην Πτολεμαΐδα

δημοσιεύτηκε:

Άρχισαν σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ,  να φθάνουν οι πρώτες ποσότητες λιγνίτη στην αυλή της 5ης μονάδας στην Πτολεμαΐδα, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει δοκιμαστικά από το Σεπτέμβριο και κανονικά από το Δεκέμβριο.

Το ορυκτό καύσιμο φθάνει μέσω των ταινιοδρόμων μεταφοράς από το ορυχείο Μαυροπηγής κι από το Νότιο Πεδίο. Σύμφωνα με τον Ανέστη Κεφαλά, επικεφαλής της ΔΕΗ στην υπό κατασκευή μονάδα της Πτολεμαΐδας, τις επόμενες ημέρες «θα δοκιμαστούν τα συστήματα φόρτωσης και μεταφοράς του καυσίμου προς τους μύλους και το λέβητα της μονάδας ενώ στην συνέχεια θα δοκιμαστούν τα συστήματα ανάφλεξης του καυσίμου». Οι ποσότητες λιγνίτη στην αυλή του Σταθμού όσο πλησιάζουμε προς τον Σεπτέμβριο θα αυξηθούν μιας και προς τα μέσα του επόμενου μήνα θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία η νέα μονάδα. Ο κ. Κεφαλάς, τόνισε, ότι «όλα προχωρούν με βάση τον προγραμματισμό που θέλει τον Δεκέμβριο η μονάδα να τεθεί σε εμπορική λειτουργία».

Σύμφωνα με το ανανεωμένο χρονοδιάγραμμα, στόχος της αναδόχου εταιρίας αλλά και της ΔΕΗ είναι, στις αρχές Σεπτεμβρίου η μονάδα να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία, αρχικά υπό την ευθύνη του αναδόχου.  Στην συνέχεια θα περάσει σε φάση μικτής λειτουργίας και στις αρχές Δεκεμβρίου  η «Πτολεμαΐδα 5», αφού περάσει στην ευθύνη της ΔΕΗ, θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία και θα συνδεθεί στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.