Quantcast
Δεν θα υπάρξει καταβολή κεφαλαίων πριν τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα - enikonomia.gr
share

Δεν θα υπάρξει καταβολή κεφαλαίων πριν τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα

δημοσιεύτηκε:

Σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ αναφέρεται ότι, «σύμφωνα με δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την παράταση κατά τέσσερις μήνες, μέχρι το τέλος Ιουνίου, του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, αλλά η συμφωνία που επιτεύχθηκε πρέπει να εγκριθεί από τα κοινοβούλια μερικών χωρών της ευρωζώνης, όπως είναι αυτά της Γερμανίας και της Φινλανδίας.

Παρά την έγκριση της λίστας των μεταρρυθμίσεων, η Αθήνα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει διάφορα εμπόδια προτού μπορέσει να λάβει νέα δόση από το πρόγραμμα διάσωσης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος της Επιτροπής της ΕΕ, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στη λίστα των προτάσεων που έστειλε η Ελλάδα, δήλωσε ότι «είμαστε ενθαρρυμένοι από την ισχυρή δέσμευση (της Ελλάδας) να πατάξει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά», ενώ κάποιες ανησυχίες, όπως σημειώνεται στην ανταπόκριση, «εκφράστηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» και ότι επίσης «σε επιστολή της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εγείρονται ανησυχίες του ΔΝΤ».

Όπως επισημαίνεται, «οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δήλωσαν ότι δεν θα υπάρξει καταβολή κεφαλαίων του προγράμματος προς την Ελλάδα έως ότου διαπιστωθεί ότι τα μέτρα που υποσχέθηκε έχουν πράγματι τεθεί σε εφαρμογή. Δήλωσαν, επίσης ότι οι ελληνικές προτάσεις χρειάζεται να συμπληρωθούν».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.