Quantcast
Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζει η Ελλάδα λέει ο Υπ. Οικονομικών της Φιλανδίας - enikonomia.gr
share

Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζει η Ελλάδα λέει ο Υπ. Οικονομικών της Φιλανδίας

δημοσιεύτηκε:

Η αποδέσμευση των δανείων απαιτεί ομόφωνη απόφαση του Eurogroup και η Φιλανδία θα δώσει την συγκατάθεσή της μόνο αν έχουν εκπληρωθεί οι όροι. Η Αθήνα έχει περιθώριο έως το τέλος Απριλίου, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Φιλανδίας, Άντι Ρίνε.

«Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζει η Ελλάδα», τόνισε ο κ. Ρίνε σε δηλώσεις του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung και υπογράμμισε ότι «οι αποφάσεις είναι ξεκάθαρες και η Ελλάδα θα λάβει επιπλέον χρήματα μόνο όταν οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν απλώς αποφασιστεί αλλά και υλοποιηθεί. Η Αθήνα έχει περιθώριο έως το τέλος του Απριλίου.

Η αποδέσμευση των δανείων απαιτεί ομόφωνη απόφαση του Eurogroup και η Φιλανδία θα δώσει τη συγκατάθεσή της μόνο εάν έχουν εκπληρωθεί οι όροι. Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως του κόμματος στο οποίο θα ανήκει ο υπουργός Οικονομικών», διευκρινίζει ο κ. Ρίνε, καθώς στη χώρα του διεξάγονται εκλογές στις 19 Απριλίου.

Ο Φινλαδός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Φιλανδία έχει εξασφαλίσει εγγυήσεις για τη δανειακή βοήθεια από το 2011, σε ειδικό λογαριασμό, 930 εκατ. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.