Quantcast
«Δεν έχουν ελπίδα οι Έλληνες άνεργοι» - enikonomia.gr
share

«Δεν έχουν ελπίδα οι Έλληνες άνεργοι»

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες άνεργοι δεν έχουν καμία ελπίδα αναλύσει  σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Όπως σημειώνει η  κατάσταση στην χώρα είναι δύσκολη και οι πιθανότητες να μειωθούν αυτά τα πολύ υψηλά ποσοστά εξαλείφονται, όσο περισσότερο αυτή συνεχίζεται.

Παρουσιάζοντας στοιχεία της Eurostat, το άρθρο της εφημερίδας σημειώνει πως το 73,5% των ανθρώπων που δηλώθηκαν ως άνεργοι το 2014, ήταν άνεργοι για περισσότερο από ένα χρόνο, σε σύγκριση με το 67,1% το 2013.

Η Αττική είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης (77,3%), ενώ αποκαρδιωτικά είναι και τα ποσοστά ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα (76,7%).

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο London School of Economics διαπιστώθηκε πως η μακροχρόνια ανεργία είναι ιδιαίτερα επιζήμια αφού τείνει να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στη ζωή των ατόμων που εμπλέκονται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Επιπλέον, το ανθρώπινο κεφάλαιο των εργαζόμενων ενδέχεται να επιδεινωθεί κατά την περίοδο της ανεργίας, καθώς ο χρόνος που αφιερώνεται στην αναζήτηση εργασίας συνήθως μειώνεται.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.