Quantcast
Δεν φαντάζεστε πόσο κοστίζει η μία μέρα ψαρέματος- Τι ζητούν οι ψαράδες από την πολιτεία - enikonomia.gr
share

Δεν φαντάζεστε πόσο κοστίζει η μία μέρα ψαρέματος- Τι ζητούν οι ψαράδες από την πολιτεία

δημοσιεύτηκε:

SOS εκπέμπουν οι ψαράδες της Ν.Μηχανιώνας, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα μιας  ημέρας  ψαρέματος,  λόγω του ενεργειακού κόστους.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σε λίγες ημέρες ξεκινά η αλιευτική περίοδος για τους ψαράδες στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας  και εάν δεν βγουν οι μηχανότρατες δεν θα υπάρχουν ψάρια στην αγορά. Οι αλιείς φοβούνται ότι η  κατάσταση αυτή μπορεί να γίνει μόνιμη, λόγω της αύξησης στις  τιμές των καυσίμων.

Μάλιστα οι αλιείς υποστηρίζουν ότι, το τελευταίο διάστημα έχουν απογειωθεί τα έξοδα της ψαριάς, ωστόσο τα έσοδα τους μειώνονται, καθώς έχει διπλασιαστεί το κόστος για να βγει ένα σκάφος από το λιμάνι, παρότι αγοράζουν τράνζιτ πετρέλαιο. Ο τόνος  πετρελαίου έχει φτάσει να πωλείται προς 1.200 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν οικονομικά, αφού χρειάζονται για μια ημέρα ψαρέματος  1.500 ευρώ προσθέτουν.

Επίσης  οι ίδιοι αλιείς τονίζουν πως  εάν δεν βγουν για ψάρεμα, αυτό θα έχει κόστος στο καταναλωτή, κόστος στην αγορά, γιατί  δεν θα υπάρχει επάρκεια ψαριών, δεν θα υπάρχει επάρκεια αλιευμάτων θα υπάρξει αύξηση και στις εισαγωγές, ωστόσο  θα αυξηθούν και οι τιμές στα ψάρια.

Τι ζητούν οι αλιείς  από την πολιτεία

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι εργαζόμενοι του  κλάδου προσπαθούν να μειώσουν τις ώρες εργασίας τους. Δηλαδή να βγαίνουν τουλάχιστον για 12 ώρες για ψάρεμα στα ελληνικά ύδατα και όχι  24 ώρες. Αυτό που ζητούν από τη πολιτεία είναι τουλάχιστον να δοθεί επιδότηση για τα έξοδά τους,  προκειμένου να μην χαθεί η φετινή αλιευτική σεζόν.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.