Quantcast
Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών - Τι είπε ο Σκέρτσος - enikonomia.gr
share

Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών – Τι είπε ο Σκέρτσος

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα υπάρξει καμία παράταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους υγειονομικούς ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Σκέρτσος είπε ότι κανονικά από 1η του μηνός θα ξεκινήσει η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και όσοι εργαζόμενοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν δυστυχώς θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις εργασίας τους. “Εδώ να πούμε ότι δεν υπάρχει ατομικό δικαίωμα το οποίο να στρέφεται κατά της δημόσιας υγείας ή κατά της ζωής των συνανθρώπων μας .Τα ατομικά δικαιώματα αφορούν εμάς τους ίδιους και είναι απολύτως σεβαστά. Αλλά πρέπει να ταυτόχρονα να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων .Στο νοσοκομείο πηγαίνουμε για να προστατέψουμε την υγεία μας όχι για να κινδυνεύσουμε από κάποιον ο οποίος δεν έχει φροντίσει να είναι εμβολιασμένος .Άρα θεωρώ αυτονόητο ότι αυτό αποτελεί κτήμα πλέον και των υγειονομικών και των συνδικαλιστικών τους οργάνων “, σημείωσε.
Ερωτηθείς αν στο πλαίσιο αυτό από την Τετάρτη θα υπάρξουν αποχωρήσεις από τα νοσοκομεία απάντησε: ” προφανώς για όσους δεν επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο εγκαίρως ” .
Και συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν σχέδια για το πώς θα αναπληρωθούν τα κενά των ανεμβολίαστων εργαζομένων στο εθνικό σύστημα υγείας. ” Τα κενά αφορούν κυρίως σε κάποια περιφερειακά νοσοκομεία .Θα υπάρξουν αναγκαίες προβλέψεις .Και θεωρούμε και βλέπουμε ότι υπάρχει ένα κύμα αυτήν την περίοδο για νέες εγγραφές στον εμβολιασμό και από τους υγειονομικούς .Τους ενθαρρύνουμε να το κάνουν. Δεν θα κάνει πίσω η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα .Είναι ζήτημα προστασίας της υγείας των ίδιων και της υγείας των νοσηλευμένων “, τόνισε με έμφαση.
Για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα επεκταθεί το μέτρο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες πέραν των υγειονομικών. ” Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα .Έχουμε ανακοινώσει μια δέσμη μέτρων την προηγούμενη εβδομάδα που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η οικονομία, η κοινωνία, η εκπαίδευση για τους ανεμβολίαστους. Έχουμε πει ότι θα παραμείνει ανοιχτή, δεν πρόκειται να πάμε σε οριζόντια μέτρα ακριβώς διότι το 67% , 68% των ενηλίκων είναι εμβολιασμένο. Δεν μπορεί δηλαδή μια μειοψηφία να ορίζει πλέον τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η κοινωνία και η οικονομία” απάντησε και πρόσθεσε ότι ” θα αφήσουμε τα μέτρα αυτά τα οποία έχουμε ανακοινώσει να κάνουν τον κύκλο τους να δούμε τι αποτελέσματα θα φέρουν . Υπάρχουν στο τραπέζι και προτάσεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας, αλλά δεν είναι της παρούσης”.
Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Όσον αφορά στο εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση οι ανεμβολίαστοι πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είπε τα εξής ” Δεν μπορούμε σε ένα συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα που είναι η κινητικότητα με τα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να βάλουμε τέτοιους περιορισμούς ,θα ήταν αδιανόητο “.
Και συνέχισε λέγοντας ότι το να πάει κανείς σε μια καφετέρια ή σε ένα εστιατόριο δεν είναι μια ουσιώδης δραστηριότητα, είναι μια ψυχαγωγική δραστηριότητα .
” Θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε τη λειτουργία των χώρων αυτών με την πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους και σε όσους έχουν νοσήσει” επειδή είναι χώροι υπερμεταδότες εξήγησε ο κ. Σκέρτσος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.