Quantcast
Δεν «βλέπει» λύση ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν - enikonomia.gr
share

Δεν «βλέπει» λύση ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν

δημοσιεύτηκε:

«Σήμερα είμαι απαισιόδοξος. Οι διάφορες εκθέσεις που διαβάζω στις εφημερίδες, αλλά και τα ενημερωτικά σημειώματα που λαμβάνω στο γραφείο μου, δείχνουν πως δεν υπάρχει μια βάση από την οποία θα αναδυθεί μια λύση. Πολλές από τις προτάσεις που έρχονται είναι τεχνικά αδύνατες»,  δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός  Οικονομικών Μάικλ Νούναν λιγη ώρα πριν πετάξει για Βρυξέλλες για την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες , τονίζοντας πως πρώτα η Ελλάδα πρέπει να κάνει συγκεκριμένο τι ακριβώς θέλει και στη συνέχεια να μετατοπιστεί η οπτική στις εθνικές κυβερνήσεις, στην ΕΚΤ και την Κομισιόν.

Όπως είπε αν και τρέφει συμπάθεια για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να δεχθεί τη διαγραφή χρέους, ενώ προτείνει να συζητηθεί το θέμα της αναστολής της αποπληρωμής του χρέους.

«Δεν γίνεται να μιλάμε για διαγραφή χρέους, διότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξει τρύπα στον ισολογισμό του καθενός από εμάς. Αντίθετα αν ”παρκάρεις” το χρέος, ακόμη και δεν υπάρχει καταβολή τόκων, το χρέος σου παραμένει ακόμα εκεί ως περιουσιακό στοιχείο στον ισολογισμό. Έστω και αν δεν κοστίζει τίποτα στον παραλήπτη να το παραλάβει. Σε αυτό το σημείο υπάρχει χώρος για να συζητήσουμε», επισήμανε ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ.

«Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, γι’ αυτό και δεν είμαι υπέρ των στρατηγικών που θα ενθάρρυναν ή θα προκαλούσαν τα πράγματα σε μια έξοδο της χώρας από το ευρώ», επισήμανε ο κ. Νούναν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα με το υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας είναι ότι δεν υλοποιήθηκαν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν.

«Τα κυρίαρχα κράτη έχουν την ευθύνη της λειτουργίας των χωρών τους και η ευθύνη τους είναι να ευημερούν οι λαοί. Οι ελληνικές αρχές, για χρόνια, δεν ακολούθησαν τις δράσεις που έκαναν οι αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.