Quantcast
Δένδιας: «Κινδυνεύουμε να απομονωθούμε» - enikonomia.gr
share

Δένδιας: «Κινδυνεύουμε να απομονωθούμε»

δημοσιεύτηκε:

Σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, άσκησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον Πρωινό ΑΝΤ1,κάνοντας λόγο για κίνδυνο απομόνωσης της χώρας.

«Κινδυνεύουμε να απομονωθούμε» με τη στάση και τη διαπραγμάτευση, η οποία γίνεται είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και συνέστησε αποκλιμάκωση.

Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη είπε: «Ο υπουργός Οικονομικών με αυτό τον ιδιόρρυθμο τρόπο διαπραγμάτευσης, τον οποίο έχει καθιερώσει, μας απομονώνει στην Ευρώπη. Εγώ έχω δει έναν Έλληνα υπουργό Οικονομικών, ο οποίος με έναν ιδιόρρυθμο τρόπο μπαίνει μέσα στο συμβούλιο υπουργών και αρχίζει και τους κάνει μάθημα, τους κάνει διάλεξη, σε ανθρώπους που είναι υπουργοί πλουσιότερων, αλλά και φτωχότερων χωρών, που μας έχουν δανείσει λεφτά. Δεν είναι αυτός ο τρόπος να διαπραγματευτείς. Να λες όχι και να είσαι σοβαρός. Να υποδεικνύεις τη διέξοδο, να δημιουργείς συμμαχίες και να προστατεύεις την πατρίδα σου. Κινδυνεύουμε να απομονωθούμε και στο τέλος να οδηγηθούμε σε ατύχημα από αβελτερία».

Για το e-mail Βαρουφάκη και το e-mail Χαρδουβέλη ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι δεν έχουν και τόση διαφορά, ενώ προειδοποίησε ότι οι πληροφορίες που έχει, αναφέρουν ότι τα δημόσια οικονομικά αντέχουν μέχρι τις πρώτες 10 μέρες του Απριλίου.

Όσον αφορά τα εσωκομματικά της ΝΔ ο κ. Δένδιας διευκρίνισε: «Είπα τις απόψεις μου πολύ καθαρά, και έχω πολύ ήσυχη τη συνείδηση μου η ευθύνη ανήκει πλέον σε άλλους».

Συμπλήρωσε, επίσης, πως δεν πρόκειται να γίνει «γυρολόγος» στα μέσα ενημέρωσης ανακινώντας το εσωκομματικό θέμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.