Quantcast
Δένδιας: Ο Τσίπρας θα φέρει τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή όταν αποφασίσει να προσφύγει στις κάλπες - enikonomia.gr
share

Δένδιας: Ο Τσίπρας θα φέρει τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή όταν αποφασίσει να προσφύγει στις κάλπες

δημοσιεύτηκε:

«Ας ελπίσουμε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει αποσταθεροποίηση στη γειτονική χώρα μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και δεν θα μετατραπεί και πάλι σε εστία αστάθειας στα Βαλκάνια» δηλώνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στο σημερινό δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «θα πρέπει να περιμένουμε να πληροφορηθούμε όχι μόνο το αποτέλεσμα αλλά και το ποσοστό συμμετοχής το οποίο θα παίξει μεγάλο ρόλο». Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια «ακόμα και μια μεγάλη διαφορά υπέρ του “Ναι” με ένα μικρό ποσοστό συμμετοχής θα δημιουργήσει ζήτημα ουσιαστικής και τυπικής νομιμοποίησης του αποτελέσματος».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφορικά με τη χώρα μας, επισημαίνει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να τηρήσουμε στάσης αναμονής για τις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα σε σχέση με το δημοψήφισμα και να μην σπεύσουμε να τις προεξοφλήσουμε», ενώ εκτιμά ότι στην «περίπτωση που υπερψηφιστεί το “Ναι” ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή ανάλογα με το χρόνο που επιθυμεί να προσφύγει στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές». Χαρακτηρίζει δε «προσυμφωνημένη και “σικέ” την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα σε χρόνο κατά πολύ μεταγενέστερο από την υποτιθέμενη αιτία».

Ερωτηθείς εάν το Κυπριακό θα μας απασχολήσει το προσεχές διάστημα, ο κ. Δένδιας απαντά ότι ενδέχεται «να επιχειρήσει ο κ. Τσίπρας να ενισχύσει την εικόνα του στο εξωτερικό ως αντιστάθμισμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής του στα θέματα εσωτερικής πολιτικής με τη συμφωνία και σε μια προωθούμενη λύση για το Κυπριακό» και σημειώνει: «Εύχομαι να μην τραυματισθεί η ενότητα του Ελληνισμού από τυχόν σχεδιασμούς μικροκομματικής στόχευσης αλλά και να μην επικρατήσει η ίδια λογική που διαπιστώθηκε στη διαπραγμάτευση με τον κ. Ζάεφ».

Για το θέμα των συντάξεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, χαρακτηρίζει «παράδοξο η κυβέρνηση να ψηφίζει πρώτα μια περικοπή και στη συνέχεια να διαδίδει ότι θα καταφέρει να μην ισχύσει» και υπογραμμίζει ότι «ανεξάρτητα από το τι θα γίνει, το γεγονός ότι η κυβέρνηση εκλιπαρεί τους θεσμούς για το ίδιο ζήτημα αποδεικνύει ότι η περιβόητη έξοδος από το μνημόνιο αποτελεί γράμμα κενό».

Τέλος, σχολιάζοντας τα φαινόμενα βίας τα οποία πληθαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Δένδιας δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα ανεξάρτητα από τις κομματικές και ιδεολογικές διαφορές ο πολιτικός κόσμος οφείλει να επιδεικνύει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.