Quantcast
Δένδιας: Συγκριτικό πλεονέκτημα στα αδιέξοδα της κρίσης η ναυτοσύνη των Ελλήνων - enikonomia.gr
share

Δένδιας: Συγκριτικό πλεονέκτημα στα αδιέξοδα της κρίσης η ναυτοσύνη των Ελλήνων

δημοσιεύτηκε:

Τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο καθώς και την επέτειο των νικηφόρων ναυμαχιών των βαλκανικών πολέμων 1912-13, τίμησε σήμερα το πολεμικό Ναυτικό σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

«Είστε οι φύλακες του Αρχιπελάγους, αποφασισμένοι και ταγμένοι στο καθήκον. Αποτελείτε εγγύηση για την ανεμπόδιστη άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνισμού στη θάλασσα», τόνισε ο κ. Δένδιας στην ομιλία του, απευθυνόμενος προς τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα ο κ. Δένδιας εκτίμησε ότι «η ναυτοσύνη των Ελλήνων μπορεί μάλιστα να αποδειχθεί συγκριτικό μας πλεονέκτημα, στην προσπάθειά να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα της εξαετούς οικονομικής κρίσης προβλέποντας ότι «στη σημερινή συγκυρία, όλα δείχνουν ότι εξερχόμαστε επιτέλους από αυτή τη δοκιμασία».

«Αυτή η υπεραξία που έχει δημιουργηθεί – και δεν έχει αξιοποιηθεί επαρκώς έως σήμερα- μπορεί με την ανάπτυξη εξειδικευμένης Έρευνας και Καινοτομίας να παράξει εφαρμοσμένη τεχνολογία, να κινήσει γρανάζια της οικονομίας, να ενισχύσει τη βιομηχανία, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Τέτοια εργαλεία δεν έχουμε την πολυτέλεια να τα αφήνουμε αναξιοποίητα . Αποτελεί πρόκληση για όλους μας, να αξιοποιήσουμε το εθνικό κεφάλαιο της τεχνογνωσίας του ανθρώπινου δυναμικού μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε την ανάγκη διατήρησης φορέων ναυπήγησης και επισκευής σκαφών του Πολεμικού αλλά και του Εμπορικού Ναυτικού, «που θα λειτουργούν ως ένα ζωντανό κύτταρο παραγωγικής διαδικασίας, έρευνας & ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, υποστήριξης της εφοδιαστικής αλυσίδας και ανάπτυξης παραλλήλων δραστηριοτήτων».

“Έχουμε δυνατότητες που μπορούν όχι μόνο να καλύψουν τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, αλλά και να υπηρετήσουν ανάγκες άλλων χωρών που θα εμπιστευτούν την ελληνική γνώση, αναγνωρίζοντας την εμπειρία μας στη ναυτοσύνη αλλά και την αξιοπιστία μας», πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.