Quantcast
Der Spiegel: Αδικαιολόγητες οι απαιτήσεις των Ελλήνων για αποζημιώσεις - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Αδικαιολόγητες οι απαιτήσεις των Ελλήνων για αποζημιώσεις

δημοσιεύτηκε:

Συνέντευξη του καθηγητή Διεθνούς Δικαίου, Frank Schorkopf, φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», με αφορμή τις νέες προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο κ. Schorkopf σημειώνει πως οι ελληνικές επιδιώξεις δεν ευσταθούν νομικά, ενώ θεωρεί πως δεν πληρούνται οι απαραίτητες οικονομικές, πολιτικές και ηθικές προϋποθέσεις. Ειδικότερα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία έχει προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες μεταοφορών στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες».

Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού αναφέρει, επίσης: «Στη Συμφωνία του Λονδίνου το 1953 είχε αναβληθεί η καταβολή επανορθώσεων για να μπορέσει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία να ορθοποδήσει οικονομικά.  Από αυτό στην πορεία της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ωφελήθηκαν δικαίως άλλα κράτη και ειδικά για την Ελλάδα».

Σε αυτό, ο Frank Schorkopf προσθέτει: «Ήταν σαν ένα είδος επιχειρηματικού ιδρύματος, στο οποίο η Γερμανία νομιμοποιήθηκε μέσω της μεταφοράς πλούτου και ευθύνης από τον Δεύτερο Παγκόσμιο. Επρόκειτο για μία έξυπνη και με σύγχρονα μέσα επίλυση του ζητήματος των αποζημιώσεων». 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.