Quantcast
Der Spiegel: «Ξαφνικά μεταρρυθμιστής ο Τσίπρας» - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: «Ξαφνικά μεταρρυθμιστής ο Τσίπρας»

δημοσιεύτηκε:

«Ξαφνικά μεταρρυθμιστής» γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. «O Τσίπρας θεωρεί ότι θα κερδίσει τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ουδείς Έλληνας πρωθυπουργός στο πρόσφατο παρελθόν άλλωστε έχει χάσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, μόλις ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Παρά το γεγονός ότι δεν τήρησε κεντρικές προεκλογικές υποσχέσεις του και δέχτηκε ένα άλλο πρόγραμμα λιτότητας των Ευρωπαίων, ο Τσίπρας εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην Ελλάδα.

Πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του αλλά τελικά αναγκάστηκε να ενδώσει στον εκβιασμό των Ευρωπαίων», γράφει το γερμανικό περιοδικό.

Σύμφωνα με το Spiegel, με μια πρώτη ματιά, η επιλογή των εκλογών μπορεί να επιβραδύνει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν. Από την άλλη πλευρά, παρέχει επίσης μια ευκαιρία.

Οι εταίροι αμφέβαλαν αν αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να εφαρμόσει τις απαιτήσεις.

Ο Τσίπρας δεν είχε την εντολή να το πράξει. Είχε κερδίσει τις εκλογές τον Ιανουάριο με την υπόσχεση να τελειώσει το προηγούμενο πρόγραμμα διάσωσης.

Μια μετριοπαθής, προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις κυβέρνηση υπό τον Τσίπρα, που θα έχει μια νέα εντολή θα ήταν ευπρόσδεκτη από τους εταίρους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.