Quantcast
Der Spiegel: Ο Βαρουφάκης εξετάζει την ίδρυση ευρωπαικής κίνησης - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Ο Βαρουφάκης εξετάζει την ίδρυση ευρωπαικής κίνησης

δημοσιεύτηκε:

O Γιάνης Βαρουφάκης εξετάζει το ενδεχόμενο ίδρυσης “Ευρωπαϊκής Συμμαχίας”, μίας κίνησης για περισσότερη δημοκρατία στην Ευρώπη, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο το χαρακτηρίζει ως το αριστερό σταρ. 

Όπως αναφέρει η Ντόιτσε Βέλε, ο Βαρουφάκης σημείωσε στη συνέντευξη στο Spiegel ότι δεν πρόκειται για κόμμα, αλλά μια υπερκομματική κίνηση πολιτών, μια δεξαμενή όλων όσων σκέπτονται πραγματικά ευρωπαϊκά και θέλουν να αναζωογονηθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη. Η πρόσκληση που απευθύνει ισχύει ακόμα και για πολιτικούς του συντηρητικού χώρου, ακόμα και για τους Xριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ.

Αφορμή για την ενδεχόμενη ίδρυση Ευρωπαϊκής Συμμαχίας είναι, όπως υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, η ανησυχία να μην πέσει η Ευρώπη στα χέρια αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως η πρόεδρος του «Πατριωτικού Μετώπου» στη Γαλλία Μαρίν Λεπέν.

Ο κ. Βαρουφάκης προτίθεται να συναντηθεί μάλιστα και με το κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής Αριστεράς και πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όσκαρ Λαφοντέν, με τον οποίο όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, έχουν να πουν πολλά. Ωστόσο δεν προσδιόρισε αν επιθυμεί μια από κοινού ίδρυση της «Ευρωπαϊκής Συμμαχίας» με τον Όσκαρ Λαφοντέν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.