Quantcast
Der Spiegel: Ο Τσίπρας συμφώνησε για σκληρές περικοπές στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Ο Τσίπρας συμφώνησε για σκληρές περικοπές στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας θέλει το συντομότερο δυνατόν να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Πριν από αυτό, θέλει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις απαιτήσεων των πιστωτών αναφέρει το Der Spiegel.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις απαιτήσεις των πιστωτών γρήγορα.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους», δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά την ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Ο ίδιος προέτρεψε το κόμμα του για να μάθει από τα λάθη του τους πρώτους επτά μήνες της βασιλείας του, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα διαίρεση.

«Βασικός μας στόχος είναι να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από το μνημόνιο ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση στις διεθνείς αγορές».

Στο τέλος του Οκτωβρίου οι πιστωτές θέλουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να εξετάσει αν η Αθήνα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της σύμφωνα με το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα.

Αυτό θα καθορίσει αν εκταμιευθεί η δεύτερη δόση των 3 δισ. ευρώ από το νέο πρόγραμμα.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να υποβάλει, μεταξύ άλλων, τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, της υγειονομικής περίθαλψης και της δημόσιας διοίκησης, καθώς και πρόσθετες αυξήσεις φόρων.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν τον Ιούλιο με τους πιστωτές της Αθήνας συμφωνίες πρέπει επίσης έως το Δεκέμβριο μια διαδικασία για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών να αποφασίσει πριν από το 2016 οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τη διάσωση προβληματικών τραπεζών να τεθεί σε ισχύ, προβλέπει την συμμετχοή των ιδιοκτητών και των πελατών.

Αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα αποδείχθηκε ότι είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου χωρίς όμως να πετύχει αυτοδυναμία. Κατόπιν μαζί με τους ΑΝΕΛ συγκρότησε κυβέρνηση συνεργασίας έχοντας 155 από τους 300 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.

Η δεύτερη ισχυρότερη δύναμη είναι η συντηρητική Νέα Δημοκρατία (ΝΔ), η οποία εκπροσωπείται από 75 βουλευτές στο κοινοβούλιο…

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.