Quantcast
Der Spiegel: Τα υπέρ και τα κατά του Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Τα υπέρ και τα κατά του Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Με τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα ασχολείται και άρθρο του Der Spiegel στο οποίο αντιπαραβάλλονται δυο διαφορετικές εκτιμήσεις για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να τις υλοποιήσει.

«Μερικοί αναλυτές δεν το πιστεύουν. Κατά την άποψή τους ο Τσίπρας δεν είναι πεπεισμένος για τις μεταρρυθμίσεις. Του λείπει το θάρρος και στην κυβέρνησή του η ικανότητα της εφαρμογής. Είναι θέμα χρόνου να αθετήσει τις υποσχέσεις του απέναντι στους δανειστές ή να βελτιώσει τις μεταρρυθμίσεις».

Το Spiegel Online αναφέρεται όμως και στις αντίθετες εκτιμήσεις οι οποίες αναφέρουν ότι «Μόνον ένας αριστερός αλλά ρεαλιστής αρχηγός κόμματος, όπως είναι αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας, θα μπορούσε να εφαρμόσει αυτά τα σκληρά και αντιδημοφιλή μέτρα – όπως ο Σοσιαλδημοκράτης Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος ως Καγκελάριος εφάρμοσε παρόλες τις αντιδράσεις την Ατζέντα 2010.

Ο Σρέντερ βέβαια πλήρωσε την πολιτική του επιτυχία με τη δουλειά του: στις πρόωρες εκλογές του 2005 τον εκδίωξαν από το αξίωμά του κυρίως απογοητευμένοι ψηφοφόροι του SPD».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.