Quantcast
Der Tagesspiegel: Μέτωπο με τους πιστωτές άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας - enikonomia.gr
share

Der Tagesspiegel: Μέτωπο με τους πιστωτές άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας

δημοσιεύτηκε:

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, αισιοδοξεί παρά τις πρόσφατες προτάσεις των πιστωτών για συμφωνία ωστόσο ο αριστερός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ σιγοβράζει πιο βίαια αναφέρει η Der Tagesspiegel.

Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει περαιτέρω σε μια συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Οι συνομιλίες ήταν «σε τεντωμένο σχοινί», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή τονίζοντας πως βρίσκονται «στην πιο δύσκολη φάση τους».

Επίσης τόνισε με έμφαση πως οι πρόσφατες προτάσεις των δανειστών είναι «απαράδεκτες» και πως τη μόνη ρεαλιστική βάση για την επίτευξη συμφωνίας αποτελεί η ελληνική πρόταση.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα οι γραμμμές μάχης σκληραίνουν στη διαμάχη για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο θα επιτρέψει την εκταμίευση κονδυλίων βοήθειας προς την Αθήνα.

Ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός επισήμανε πως «Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της κρίσης και την κερδοσκοπία και να δώσουμε ένα τέλος για πάντα στο Grexit. Αυτό θα ήταν μια νέα αρχή για την Ευρώπη».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε επίσης εναντίον των δανειστών κάνοντας λόγο για «κακό διαπραγματευτικό τέχνασμα» και πως οι προτάσεις τους αποτέλεσαν μια «δυσάρεστη έκπληξη».

«Το σχέδιο αυτό πρέπει να αποσυρθεί. Οι απαιτούμενες περικοπές στις συντάξεις και οι φόροι υψηλότερης προστιθέμενης αξίας στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα περάσουν», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως: «Όσοι προσπαθούν να υποτάξουν ένα έθνος και να το ταπεινώσουν, θα έχουν ακριβώς το αντίθετο», είπε ο Τσίπρας εν μέσω χειροκροτημάτων.

Παρά την πρόσφατη υποχώρηση σε συνάντησή του με τον Γιούνκερ στις Βρυξέλλες ο κ. Τσίπρας πιστεύει, ωστόσο, ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ να βρούμε μια λύση». Ο χρόνος όμως απλά, πιέζει…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.