Quantcast
Der Tagesspiegel: Το κυβερνητικό πρόγραμμα υπάρχει ήδη στην Ελλάδα για όποιον αναλάβει - enikonomia.gr
share

Der Tagesspiegel: Το κυβερνητικό πρόγραμμα υπάρχει ήδη στην Ελλάδα για όποιον αναλάβει

δημοσιεύτηκε:

Η εφημερίδα του Βερολίνου «Der Tagesspiegel», αναφερόμενη στο «τι περιμένει το Βερολίνο από τις εκλογές», επισημαίνει ότι η Καγκελάριος Μέρκελ «επιδεικτικά δεν αναμίχθηκε στον προεκλογικό αγώνα – σε αντίθεση π.χ. με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι, ο οποίος την Παρασκευή ήταν στην Αθήνα για να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα».

Παραταύτα, συνεχίζει, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η Καγκελάριος εύχεται «καλή επιτυχία» στην συντηρητική Νέα Δημοκρατία.

«Ένα καθαρό μήνυμα στέλνει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μέσω του εκπροσώπου του, Μάρτιν Γιέγκερ: ‘Ό,τι έχει συμφωνηθεί για την Ελλάδα, είναι δεσμευτικό’. Με άλλα λόγια, όποιος και αν αναλάβει στην Ελλάδα την εξουσία, το κυβερνητικό πρόγραμμα υπάρχει ήδη. Είναι οι υποσχέσεις για λιτότητα και μεταρρυθμίσεις, τις οποίες ο Τσίπρας έδωσε το καλοκαίρι έπειτα από μεγάλη πίεση και τις οποίες η ελληνική Βουλή ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία.

Τίποτα δεν φοβάται περισσότερο η γερμανική κυβέρνηση από μια κυβέρνηση στην Αθήνα η οποία θα θέλει να διαπραγματευτεί εκ νέου τμήματα του προγράμματος.

Λέγεται ότι θα μπορούσε να γίνει συζήτηση το πολύ για ελαφρύνσεις του χρέους, αλλά μόνο όταν η πρώτη αξιολόγηση το φθινόπωρο θα πιστοποιήσει πρόοδο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Για το SPD, αντιθέτως, είναι σχετικά αδιάφορο εάν θα είναι ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης επικεφαλής της νέας κυβέρνησης.

Ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. ‘Αξελ Σέφερ προειδοποιεί όμως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, το υπουργείο Οικονομικών του Σόιμπλε ‘να μην δείξει αλαζονεία και υπεροψία έναντι των Ελλήνων’».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.