Quantcast
Deutsche Bank: Ποσοτική χαλάρωση σημαίνει σταθερότητα αλλά και πολύ χαμηλά επιτόκια - enikonomia.gr
share

Deutsche Bank: Ποσοτική χαλάρωση σημαίνει σταθερότητα αλλά και πολύ χαμηλά επιτόκια

δημοσιεύτηκε:

Η αναμενόμενη ανακοίνωση ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ την Πέμπτη θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις τράπεζες και θα μπορούσε να καταστρέψει το επιτοκιακά περιθώρια, είπε την Τετάρτη ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (quantitative easing ή QE) την Πέμπτη, αγοράζοντας κρατικά ομόλογα για να αναχαιτίσει τον αποπληθωρισμό.

«Οι αγορές θα σου πουν ότι τα 500 δισ. θα είναι ελαφρώς απογοητευτικά, οι εκτιμήσεις είναι για 750 δισ., το 1 τρισ. θα δημιουργήσει ισχυρές ανοδικές προσδοκίες», είπε ο Anshu Jain, συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank από το Νταβός.

Ο Jain πρόσθεσε: «Το QE σημαίνει σταθερότητα για την Ευρώπη και ένα καλύτερο περιβάλλον αναφορικά με τις προβλέψεις για επισφάλειες στις πιστώσεις, λιγότερες χρεοκοπίες και ένα σταθερό τοπίο το οποίο πρέπει να είναι καλό για τις τράπεζες».

«Εξίσου σημαίνει πολύ χαμηλά επιτόκια και πραγματική καταστροφή για τα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια. Θα είναι μία τεράστια πρόκληση», είπε προσθέτοντας ότι θα υποφέρουν οι καλύτεροι κλάδοι των τραπεζικών εργασιών όπως είναι οι καταθέσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.