Quantcast
Δήμος Αθηναίων: Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας - enikonomia.gr
share

Δήμος Αθηναίων: Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας

δημοσιεύτηκε:

Επανασυστάθηκαν και επισήμως οι υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας στο δήμο Αθηναίων μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τη σχετική δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπει αύξηση της δαπάνης του προϋπολογισμού του δήμου κατά 4.400.835,32 ευρώ για το 2015, ενώ από το 2016 και για τα επόμενα πέντε χρόνια (έως το 2019) η δαπάνη θα αγγίξει το ποσό των 40.623.094,80 ευρώ.

Ο αριθμός των δημοτικών αστυνομικών στο δήμο της Αθήνας θα ανέρχεται σε 391, αριθμός που υπολείπεται κατά πολύ των 1.034 δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούσαν στο δήμο Αθηναίων στις 23/09/2013, οπότε και διαλύθηκε η δημοτική αστυνομία.

Η Δημοτική Αστυνομία θα αναλάβει εκ νέου τις 29 αρμοδιότητες που είχε και στο παρελθόν. Μεταξύ αυτών, οι σημαντικότερες είναι η στάθμευση, ο έλεγχος των κοινόχρηστων χώρων, η ελεγχόμενη στάθμευση, η φύλαξη δημοτικών κτιρίων, ο έλεγχος του γνησίου της υπογραφής, οι επιδόσεις, οι σφραγίσεις καταστημάτων, ο έλεγχος του χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο έλεγχος του κανονισμού καθαριότητας κ.α.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.