Quantcast
Διαχειρίστρια πολυκατοικίας: Λόγω των αυξήσεων δεν εξοφλούνται τα κοινόχρηστα - enikonomia.gr
share

Διαχειρίστρια πολυκατοικίας: Λόγω των αυξήσεων δεν εξοφλούνται τα κοινόχρηστα

δημοσιεύτηκε:

Δεν εξοφλούνται τα κοινόχρηστα στις πολυκατοικίες από τους περισσότερους ένοικους. Για το θέμα αυτό μίλησε η διαχειρίστρια πολυκατοικίας, Γεωργία Μισιρλή στο OPEN. Σχετικά με το θέμα πετρελαίου στις πολυκατοικίες είπε ότι υπάρχουν “ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές. Το Δεκέμβριο του 2021 το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν στο 1,05 ευρώ. Από εκεί και πέρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία ήμασταν στο 1,40 ευρώ χθες και σήμερα στο 1,50 ευρώ, ενώ στην επαρχία το κόστος είναι πολύ πιο υψηλό. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό “.

Υπενθύμισε δε ότι, το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο φόρος στην θέρμανση ανήλθε στα 300 ευρώ με 330 ευρώ το χιλιόμετρο από 60 ευρώ το χιλιόλιτρο που ήταν και τόνισε ότι πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 400% με 450%. “Σήμερα ο φόρος με τα επιπρόσθετα τέλη ξεπερνά σημαντικά το 50% της αξίας του πετρελαίου. Για να λειτουργήσει σήμερα μια πολυκατοικία θα πρέπει ο “κακός” διαχειριστής να χρηματοδοτήσει, δηλαδή να βάλει δικά του χρήματα για να καλύψει το 40% της αύξησης που υπάρχει λόγω του πολέμου και το αποθεματικό δεν επαρκεί. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναζητήσει κανείς επιπλέον αποθεματικό και να το εισπράξει. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μην ανάψει θέρμανση ο διαχειριστής”, πρόσθεσε.

Ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους: Ποιο είναι το πλαίσιο λειτουργίας των πολυκατοικιών

Μεταξύ άλλων μίλησε για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί με το ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών. Σε γενικό πλαίσιο οι πολυκατοικίες έχουν κατεβάσει ρολά τουλάχιστον μια δεκαετία, τόνισε και ανέφερε ότι περισσότερες πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση δεν πληρώνουν κοινόχρηστα και τα νοικοκυριά δεν ζεσταίνονται. Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην δική της πολυκατοικία. Όπως είπε η ίδια πληρώνει τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας και περιμένει πότε θα μπορέσουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας να τα πληρώσουν. Το ρεύμα με την ποινική ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν αυξημένο κατά 84% στην πολυκατοικία της τόνισε και πρόσθεσε ότι ακόμη και αυτοί που είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης δεν έκαναν χρήση του επιδόματος τους γιατί το κόστος για λίγες ώρες για αυτούς είναι πολύ υψηλό καθώς οι περισσότεροι ένοικοι δεν το δικαιούνται. Επίσης επεσήμανε ότι το ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους στις πολυκατοικίες είναι αυξημένο με την ποινική ρήτρα αναπροσαρμογής κατά 84%.

Γιατί οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης δεν χρησιμοποιούν το επίδομα

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι και και αυτοί που είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης δεν έκαναν χρήση του επιδόματος τους γιατί το κόστος για λίγες ώρες για αυτούς είναι πάρα πολύ υψηλό από την στιγμή που περισσότεροι ένοικοι δεν δικαιούνται το επίδομα, σημείωσε μεταξύ άλλων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.