Quantcast
Διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της ΝΔ - enikonomia.gr
share

Διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της ΝΔ

δημοσιεύτηκε:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση του Μαξίμου.

“Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί το έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τον Θανάση Παφίλη στη Βουλή, αλλά και η οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Όλα ξεκίνησαν όταν στην ομιλία του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τόνισε ότι κανείς δεν θα του απαγορεύσει να μιλάει για κράτος των Σκοπίων, ενώ τα αίματα άναψαν όταν είπε την φράση: «Εγώ θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που είπε πως είχαμε τρεις εχθρούς, τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές, και ο μεγαλύτερός μας πονοκέφαλος οι κομμουνιστές».

Έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα και Σίας Αναγνωστοπούλου, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος τόνισε πως «Οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι πάντοτε απαράδεκτη. Διαχρονικά απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφανιού με την Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για τη δημοκρατία είναι επίσης απαράδεκτη. Είναι ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα τέτοια προσπάθεια. Για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι. Δεν κάνουμε αποτίμηση του παρελθόντος» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Κυβερνητικές πηγές: Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα, το εννοούσαμε

“Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω”, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά τη διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.