Quantcast
Διακομματική επιτροπή για την προσφυγική κρίση - enikonomia.gr
share

Διακομματική επιτροπή για την προσφυγική κρίση

δημοσιεύτηκε:

Διακομματική επιτροπή που θα υποβάλλει προτάσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα συγκροτήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και τους εκπροσώπους της ΝΔ Κώστα Τασούλα και Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η επιτροπή που θα συγκροτηθεί την επόμενη εβδομάδα θα απαρτίζεται από εκπροσώπους των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα για να ενημερώνεται από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και να καταθέτει προτάσεις για την αντιμετώπισή του.

«Θα κάνουμε μια προσπάθεια ως υπουργείο, με τη σύμφωνη γνώμη και του πρωθυπουργού, να έχουμε μια επαφή με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ώστε να αποκαταστήσουμε μια μόνιμη επαφή, αν είναι δυνατόν και σε εβδομαδιαία βάση», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Μουζάλας.

Στόχος της επιτροπής, όπως συμπλήρωσε ο κ. Μουζάλας, είναι «να μπορεί να υπάρξει η μικρότερη δυνατή αντιπαράθεση και ο μεγαλύτερος εμπλουτισμός ιδεών και προτάσεων για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος που είναι προφανές ότι πρόκειται για εθνικό ζήτημα».

Σήμερα εξάλλου έγιναν οι πρώτες διαδοχικές επαφές με τους εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ και της ΝΔ, ενώ αύριο ο αναπληρωτής υπουργός θα συναντήσει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, και αμέσως μετά τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.