Quantcast
Διαμαντοπούλου σε SZ: Το μόνο «Exit» που θα πραγματοποιήσει η Ελλάδα, θα είναι αυτό από την κρίση - enikonomia.gr
share

Διαμαντοπούλου σε SZ: Το μόνο «Exit» που θα πραγματοποιήσει η Ελλάδα, θα είναι αυτό από την κρίση

δημοσιεύτηκε:

Την ελπίδα της για έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση που τη μαστίζει διατυπώνει σε δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Αφορμή για τις δηλώσεις της προέδρου της δεξαμενής σκέψης «Δίκτυο» στην εφημερίδα του Μονάχου ήταν η παρουσία της σε σεμινάρια του οικονομικού Ινστιτούτου IfO στη βαυαρική πρωτεύουσα, το οποίο τάσσεται αναφανδόν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, του λεγόμενου Grexit, ως στρατηγικής για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Η Άννα Διαμαντοπούλου εκφράζει την ανησυχία της για το γεγονός ότι, όπως είπε, «ξύπνησαν πάλι τα φαντάσματα του παρελθόντος», αναφερόμενη σε συγκρίσεις της σημερινής Γερμανίας με τη Γερμανία του Χίτλερ, όπως και σε γερμανικά δημοσιεύματα περί «χρεοκοπημένων Ελλήνων».

Η Άννα Διαμαντοπούλου, που χαρακτήρισε τον εαυτό της «αποφασισμένη Ευρωπαία», προέβη σε μια αισιόδοξη εκτίμηση. Όπως γράφει η SZ, «αφότου και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του οι Έλληνες γνωρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις στον αναποτελεσματικό κρατικό μηχανισμό είναι απαραίτητες. Ως εκ τούτου, η Άννα Διαμαντοπούλου αισιοδοξεί ότι δεν θα υπάρξει Grexit: ‘Το μόνο Exit (σ.σ. η μόνη έξοδος) που θα πραγματοποιήσει η Ελλάδα, θα είναι αυτό από την κρίση’», εκτίμησε η ελληνίδα πολιτικός.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.