Quantcast
Διαμαρτυρίες για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές - enikonomia.gr
share

Διαμαρτυρίες για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

δημοσιεύτηκε:

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν δύο κινητοποιήσεις. Η πρώτη έξω από το σούπερ μάρκετ Carrefour στην Ευκαρπία, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν επιπρόσθετα την «ανάκληση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων από τον Μαρινόπουλο».
Η κινητοποίηση έγινε από την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης. Στο κατάστημα παρατάχθηκαν εργαζόμενοι, κρατώντας πανό που έγραφε «Όχι στο ωράριο των μονοπωλίων- Κυριακή αργία».
Η δεύτερη συγκέντρωση διοργανώθηκε από μέλη της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης (ΕΣΕ), με τη συμμετοχή και άλλων φορέων. 
Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, που -μεταξύ άλλων- ζητούν «να μη γίνουν άλλα βήματα πίσω προς τον εργασιακό μεσαίωνα», συγκεντρώθηκαν αρχικά στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους και στη συνέχεια έκαναν πορεία, με ενδιάμεσες στάσεις σε πολυκαταστήματα και καταστήματα πολυεθνικών.
Στην Αττική, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) προκήρυξε απεργία και κινητοποιήσεις έξω από τα πολυκαταστήματα Praktiker και Carrefour στο Αιγάλεω, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.