Quantcast
Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης – Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ανάγκη για μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική - enikonomia.gr
share

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης – Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ανάγκη για μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική

δημοσιεύτηκε:

“Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του enikos.gr να συμμετέχει στον ανοιχτό διάλογο στα πλαίσια της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης. Οι Ευρωπαίοι πολίτες είχαν και έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους για το μέλλον του αύριο, να εκφράσουν τις απορίες τους για τις καθυστερήσεις που έχουν μέχρι τώρα σημειωθεί, να εκφράσουν την επιθυμία και την προσδοκία τους για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τα κράτη- μέλη” αναφέρει σε μήνυμά της μέσω βίντεο η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

“Εστιάζουμε στην ανάγκη της θωράκισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων, στην ανάγκη ύπαρξης κράτους δικαίου σε όλα τα κράτη – μέλη, στην ανάγκη μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής – οριζόντιας και δίκαιης για όλα τα κράτη – μέλη – στον τομέα της υγείας, της ασφάλειας, της άμυνας, των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Προβλήματα που ανακύπτουν και προκύπτουν καθημερινά, ζητούν τη λύση τους με ένα ευρωπαϊκό πρόσωπο ίσης απόστασης από όλα τα κράτη – μέλη, ίσων ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους” πρόσθεσε.

“Τα κορυφαία θέματα, τα οποία θα απασχολήσουν το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το συμβούλιο και την ευρωπαϊκή επιτροπή εστιάζουν στην ανάγκη εξάλειψης της έμφυλης βίας, εντός και εκτός διαδικτύου, στην ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης στο κορυφαίο ζήτημα του μεταναστευτικού με ίση κατανομή των προσφύγων σε όλα τα κράτη – μέλη, στην ανάγκη σοβαρής προσέγγισης της κλιματικής αλλαγής και των προβλημάτων που προκύπτουν, στην ανάγκη της οικονομικής οπτικής με το πακέτο ανάκαμψης και όχι μόνο” σημείωσε η κ. Βόζεμπεργκ.

“Η Ευρώπη του μέλλοντος πρέπει να δώσει σημαντικές απαντήσεις με έμπρακτες αποδείξεις, αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη που τα περασμένα χρόνια αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει” υπογράμμισε.

Μοναδική ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων της ΕΕ για την επόμενη ημέρα αποτελεί η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μέσω της Διάσκεψης, να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το Μέλλον της Ευρώπης: Για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, τις αξίες και τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την άμυνα και την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον και την υγεία, την ΕΕ στον κόσμο και τη μετανάστευση.

Οι συνεισφορές των πολιτών συγκεντρώνονται μέσω μιας πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας, που είναι διαθέσιμη και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, και αναλύονται, ελέγχονται και δημοσιεύονται. Παράλληλα, τροφοδοτούν τις διαβουλεύσεις με ευρωβουλευτές, εθνικούς βουλευτές, εκπροσώπους της ΕΕ και εθνικών κυβερνήσεων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι διαβουλεύσεις αυτές αποτελούν τη βάση προτάσεων πολιτικής που θα μετατραπούν σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Το enikos.gr κάνει ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία. Γίνεται δίαυλος επικοινωνίας, συλλέγει όλες αυτές απόψεις και τις διοχετεύει στην Ε.Ε.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να στείλει τις σκέψεις του για το Μέλλον της Ευρώπης με ένα email στο enikos.gr ([email protected]). Όλες οι απόψεις θα δημοσιεύονται στο enikos.gr, στην ειδική κατηγορία που ονομάζεται “Η Ευρώπη στο enikos“.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.