Quantcast
Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: “Το μήνυμα είναι να μάθεις να ακούς” - enikonomia.gr
share

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: “Το μήνυμα είναι να μάθεις να ακούς”

δημοσιεύτηκε:

Οι πολίτες έχουν φωνή και τώρα είναι η στιγμή αυτή να ακουστεί. Αυτό είναι και το πνεύμα της διοργάνωσης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, κατά την οποία ομάδες Ευρωπαίων πολιτών συναντιούνται και καταθέτουν σκέψεις, ιδέες, προβληματισμούς και όραμα σε μια προσπάθεια να επέλθουν βελτιώσεις και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τη Γηραιά Ήπειρο.

Αποστολή στη Φλωρεντία: Ελένη Καραμήτσου

Στο πλαίσιο αυτό στη δεύτερη ομάδα Ευρωπαίων πολιτών που συναντιέται στη Φλωρεντία από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, το “παρών” δίνουν και Έλληνες πολίτες που θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή των λοιπών Ευρωπαίων και να εκθέσουν όλα όσα τους απασχολούν και τους προβληματίζουν.

H Δομνίκη, που μίλησε στο enikos.gr, τόνισε ότι αφού έμεινε άνεργη έπειτα από 24 χρόνια απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη, αποφάσισε να αρχίσει μάθημα αγγλικών για να πάρει το Proficiency. Όταν της πρότειναν να συμμετέχει στη Διάσκεψη, δέχθηκε, θεωρώντας ότι έτσι θα κάνει και πρακτική στα αγγλικά της.


Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Όπως εξήγησε, δεν είναι κομματικοποιημένη, αλλά πολιτικοποιημένη. Επί χρόνια συμμετείχε στα κοινά ως μέλος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, διεκδικώντας παροχές από την Αυτοδιοίκηση. Από την ηλικία των 5 ετών είναι μέλος του Ελληνικού Οδηγισμού και όπως σημείωσε, έμαθε να πρεσβεύει τις αξίες της διαφορετικότητας, της δημοκρατίας, τον εθελοντισμό. Και όπως τόνισε, το μήνυμα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης είναι να μάθεις να ακούς.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση της δεύτερης ομάδας πολιτών από την ΕΕ ξεκίνησε χθες, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου τις εργασίες της, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.

Conference of the Future of Europe – Panel 2 – “European democracy / values and rights, rule of law, security”

Οι συμμετέχοντες θα καταθέσουν τις σκέψεις, τις απόψεις, το όραμά τους με θάρρος και γενναιότητα σε μια προσπάθεια να αλλάξουν την Ευρώπη, να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Από χθες έως και την Κυριακή θα εργάζονται πυρετωδώς επιχειρώντας να συντάξουν τις συστάσεις τους.

Στόχος της Διάσκεψης είναι να προβληματίσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους Ευρωπαίους πολίτες ώστε να ασχολούνται ενεργά με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι σε παρόμοιες διοργανώσεις. Επιχειρείται μέσω της συνάντησης πολιτών από ολόκληρη την Ευρώπη να υπάρξει αλληλεπίδραση και κίνηση προς τα μπροστά, κίνηση προς ένα καλύτερο αύριο για όλους τους πολίτες και κυρίως για τη νεότερη γενιά.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.