Quantcast
Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Ξεκίνησε τις εργασίες της στη Φλωρεντία - enikonomia.gr
share

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Ξεκίνησε τις εργασίες της στη Φλωρεντία

δημοσιεύτηκε:

Πολίτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης συναντιούνται στο Πανεπιστημιακό Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Φλωρεντίας για να συμμετάσχουν στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, που άρχισε τις εργασίες της σήμερα Παρασκευή.

Αποστολή στην Φλωρεντία – Ελένη Καραμήτσου

Διακόσιοι Ευρωπαίοι πολίτες για το επόμενο τριήμερο θα μιλήσουν για το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου, θα καταθέσουν τις σκέψεις, τις απόψεις, το όραμά τους με θάρρος και γενναιότητα σε μια προσπάθεια να αλλάξουν την Ευρώπη, να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Αντικείμενο που θα απασχολήσει τη δεύτερη ομάδα Ευρωπαίων πολιτών είναι η Δημοκρατία στην Ευρώπη, οι αξίες, τα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και η ασφάλεια.

Το Πανεπιστημιακό Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας είναι ένα ιστορικό κτίριο. Ιδρύθηκε το 1972 από τα κράτη μέλη της τότε Ευρωπαϊκής Κοινότητας και ενώ τα εθνικά πανεπιστήμια βασίζονται σε εθνικές παραδόσεις, το συγκεκριμένο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα είναι ένας κόμβος ανθρωπιστικής σκέψης όπου μπορούμε να προβληματιστούμε για όσα απασχολούν την Ευρώπη, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Renaud Dehousse.

“Τιμή μας που σας φιλοξενούμε όλους εδώ. Έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μαζί με τη Γραμματεία της Διάσκεψης για να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση παρά τις περιστάσεις που δεν διευκολύνουν τη διεξαγωγή της” σημείωσε καλωσορίζοντας τους πολίτες που συμμετέχουν στη σημαντική αυτή εκδήλωση για το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.