Quantcast
Διαταγή πληρωμής εις βάρος του Δημοσίου για τα αναδρομικά δικαστών - enikonomia.gr
share

Διαταγή πληρωμής εις βάρος του Δημοσίου για τα αναδρομικά δικαστών

δημοσιεύτηκε:

Το Ειρηνοδικείο της Αθήνας εξέδωσε την πρώτη διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου η οποία αφορά στα αναδρομικά δικαστών. Η εν λόγω διαταγή πληρωμής κινήθηκε από τον πρόεδρο πρωτοδικών και μέλος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαραλαμπο Σεβαστίδη.

Ο πρόεδρος πρωτοδικών στηριζόμενος στην πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου και του Μισθοδικείου ζήτησε και πέτυχε την έκδοση της με αριθμό 28.063/2014 διαταγής πληρωμής από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, με την οποία επιδικάστηκε το 50% των οφειλόμενων αναδρομικών, τις οποίες περιέκοψε ο Ν. 4307/2014. Το υπουργείο Οικονομικών μετά την απόφαση του Μισθοδικείου επανέφερε τους μισθούς των δικαστών στα επίπεδα του 2012, ενώ όσον αφορά στα αναδρομικά αφενός μείωσε στο 50% τις συνολικές απαιτήσεις των δικαστών, αφετέρου τα υπόλοιπα τα δίνει σε δόσεις σε βάθος τριετίας.

Προσεχώς, θα ακολουθήσει η επίδοση της διαταγής πληρωμής και η επίσπευση αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ενώ τα αιτήματα για έκδοση διαταγών πληρωμής από δικαστές αναμένεται να είναι χιλιάδες με το δημόσιο να υποβάλλει ανακοπές για να μπλοκάρει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές θα διεκδικήσουν και την εκτέλεση του δεύτερου σκέλους της απόφασης του Μισθοδικείου, που αφορά στη φορολογική εξομοίωσή τους με τους βουλευτές, δηλαδή την καθιέρωση και για τους ίδιους του αφορολόγητου 25% στις αποδοχές τους.

Το ερχόμενο Σάββατο, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσής Δικαστών και Εισαγγελέων θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα ενώ θα αναρτηθούν εντός των επόμενων ημερών σχέδια αιτήσεων και διαταγών πληρωμής και αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσής τους για να προσφύγουν στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο μέχρι το τέλος του έτους, αποφεύγοντας τον κίνδυνο παραγραφής των αξιώσεών τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.