Quantcast
Die Presse: Το ΔΝΤ δεν εμπιστεύεται τους ευρωπαϊκούς θεσμούς - enikonomia.gr
share

Die Presse: Το ΔΝΤ δεν εμπιστεύεται τους ευρωπαϊκούς θεσμούς

δημοσιεύτηκε:

Οι άνθρωποι της WikiLeaks φέρνουν ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σχολιάζει η αυστριακή εφημερίδα Die Presse: «Στην τηλεφωνική υποκλοπή οι εκπρόσωπο του ΔΝΤ λένε ότι «γνωρίζουμε ότι δεν κάνουν ότι τους πούμε» και «συμφωνούν σε κάτι και την επομένη αλλάζουν γνώμη».

Ε, βέβαια, σκέπτεται ο προκατειλημμένος αναγνώστης, έτσι είναι οι Έλληνες. Όμως προσοχή! Οι εκπρόσωποι του Ταμείου εννοούν τους ευρωπαίους εταίρους. Θα μπορούσαμε από την πλευρά μας να συμπληρώσουμε ότι στις ευρωπαϊκές χώρες, όλα μπορούν να αλλάξουν από τη στιγμή που οι πολιτικοί άγονται και φέρονται από δημοσκοπήσεις.

Η κριτική από έξω ανοίγει συνήθως τα μάτια. Πώς βιώνουμε σήμερα την αλλαγή στάσης μας στην προσφυγική κρίση;

Οι φράχτες στα σύνορα γίνονται ολοένα και ψηλότεροι. Όμως η εμπιστοσύνη ότι η Ευρώπη θα βρει από κοινού λύσεις για τα προβλήματά της φθίνει μέρα με τη μέρα. Το μόνο θετικό είναι πάντως ότι η επόμενη πράξη του ελληνικού δράματος αναβάλλεται για μερικούς μήνες. Διότι αυτό το μάθημα το έχει μάθει το ΔΝΤ.

Οι αποφάσεις στην ΕΕ λαμβάνονται όταν τα ελληνικά ταμεία αδειάσουν. Πάντως προς το παρόν πρέπει να βάλλουμε τα δυνατά μας έτσι ώστε οι Βρετανοί να μην εγκαταλείψουν το ευρωπαϊκό καράβι».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.