Quantcast
Die Welt: «Δεν θέλουμε νέα χρήματα από τους Γερμανούς» - enikonomia.gr
share

Die Welt: «Δεν θέλουμε νέα χρήματα από τους Γερμανούς»

δημοσιεύτηκε:

Αυτή είναι η κρίσιμη στιγμή για τον Αλέξη Τσίπρα. Χιλιάδες ‘Ελληνες τάσσονται υπέρ του «όχι» αλλά την ίδια στιγμή δεν θέλουν να φύγουν από το ευρώ. Το δημοψήφισμα χωρίζει τους ανθρώπους αναφέρει η Die Welt.

Ειδικότερα στο άρθρο αναφέρεται πως στην πλατεία Συντάγματος οι πολίτες λένε ξανά και ξανά «’Οχι». Λένε επίσης «Ναι» στο δημοψήφισμα, αλλά «όχι» στην πρόταση των δανειστών.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδι της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας όχι επειδή θέλουν να διαδηλώσουν κατά τον κλείσιμο των τραπεζών ούτε εξαιτίας του δημοψηφίσματος ή πιθανής εξόδου από το ευρώ. Συγκεντρώθηκαν για να δείξουν την υποστήριξή τους στον Αλέξη Τσίπρα.

Για την Αθήνα τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή. Την Κυριακή το δημοψήφισμα θα αποδείξει αν ο κ. Τσίπρας θα παραμείνει Πρωθυπουργός ή θα προκηρύξει εκλογές.

Ωστόσο  παρά την σοβαρότητα της κατάστασης, τις κλειστές τράπεζες και τον έλεγχο κεφαλαίων πολλοί δεν την έχουν αντιληφθεί.

Οπως επίσης δεν έχουν αντιληφθεί πως το «όχι» σημαίνει έξοδο της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση αλλά εκτιμούν πως ψηφίζοντας το «όχι» ο κ. Τσίπρας θα μπορεί να διαπραγματευθεί καλύτερα ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.

«Δεν θέλουμε νέα χρήματα από τους Ευρωπαίους και τους Γερμανούς» ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα ένα διαδηλωτής. «Εμείς απλά θέλουμε δικαιοσύνη». Μάλιστα ο διαδηλωτής ανέφερε πως οι πολιτικοί έχουν δωροδοκηθεί για να λάβει η χώρα τόσα πολλά δάνεια κάνοντας λόγο για θεωρία συνωμοσίας εναντίον της Ελλάδας. Στη συνωμοσία συμμετέχουν εκτός των Ελλήνων πολιτικών το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και φυσικά οι Γερμανοί αναφέρουν διαδηλωτές στη Die Welt.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.