Quantcast
Die Welt: Η Ευρώπη επεξεργάζεται ήδη σχέδιο Grexit - enikonomia.gr
share

Die Welt: Η Ευρώπη επεξεργάζεται ήδη σχέδιο Grexit

δημοσιεύτηκε:

«Σημαντικοί εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ζητούν εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», γράφει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Die Welt». Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο: «Η Ευρώπη επεξεργάζεται ήδη σχέδιο Grexit» και σε αυτό επισημαίνεται:

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες φοβούνται πολύ τόσο τις άμεσες επιπτώσεις ενός Grexit, όσο και τις επιπτώσεις σε περίπτωση που κάποια άλλη χώρα της Ευρωζώνης βρεθεί σε μπελάδες. Ανώτερος στέλεχος μεγάλου κράτους της Ευρωζώνης ανέφερε στη Die Welt: «Θα πρέπει να θωρακίσουμε τη νομισματική ένωση το συντομότερο δυνατό». Εκπρόσωποι των οργάνων του ΔΝΤ, στελέχη της ΕΚΤ αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν τη θέση αυτή».

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται επίσης πως στελέχη του SPD θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη νομισματική ένωση. «Η διεύρυνση της νομισματικής ένωσης είναι το ξεχασμένο παιδί της κρίσης», λέει στην εφημερίδα ο καθγητής οικονομικών Henrik Enderlein και προσθέτει: «Σε αυτή την περίπτωση, η νομισματική ένωση υπό τη σημερινή της μορφή δεν πρόκειται να επιβιώσει».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.