Quantcast
Die Welt: Μέντορας των ακραίων κομμάτων ο Βλαντιμίρ Πούτιν - enikonomia.gr
share

Die Welt: Μέντορας των ακραίων κομμάτων ο Βλαντιμίρ Πούτιν

δημοσιεύτηκε:

Μέντορα της άκρας δεξιάς και αριστεράς χαρακτηρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν η die Welt σε δημοσίευμα της, στο οποίο υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δείχνει το δρόμο για σύγκλιση των «εχθρικών» σχέσεων μεταξύ των ακραίων κομμάτων στην Ευρώπη, προσφέροντας υπηρεσία στο απολυταρχικό καθεστώς του Κρεμλίνου που στόχο έχει την διάλυση της φιλελεύθερης Δύσης.

Άκρα αριστερά και δεξιά έχουν τα ίδια σλόγκαν αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου που συγκρίνει την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, τον οποίο χαρακτηρίζει αντισιωνιστή και ξενοφοβικό, με αντίστοιχες πιθανές συμμαχίες κομμάτων στην Γερμανία, που τις θεωρεί αδιανόητες.

Προχωρόντας στην ανάλυση του ο συντάκτης του άρθρου προσομοιάζει την σύγκλιση αυτή με την κοινωνική και πολιτική περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης το 1930 που αποτέλεσε τον προθάλαμο της ναζιστικής Γερμανίας την οποία συγκρίνει με την κουμμουνιστική Ρωσία του Στάλιν, υπογραμμίζοντας ότι οι ομοιότητες στα δύο αυτά καθεστώτα είναι περισσότερες από τις διαφορές.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην Ουκρανία και την στάση της Γερμανικής αριστεράς ο συντάκτης του άρθρου αναφέρεται στον καταλυτικό ρόλο του Βλαντιμιρ Πούτιν ο οποίος φέρεται να είναι ο οικονομικός τροφοδότης του κόμματος της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν στη Γαλλία.

Η Ελλάδα συνεχίζει ο συντάκτης της Die Welt έχει μια κυβέρνηση δύο ακραία αντίθετων κομμάτων που και τα δύο για μακρά περίοδο προωθούν την στρατηγική τους συμμαχία με τον Πούτιν κατά του «παρακμιακού» φιλελευθερισμού της Δύσης. Η Ελλάδα είναι πρώτη Δυτικού τύπου χώρα που θα ενσκήψει κυβερνητικά στον «Πουτινισμό» αναφέρει δημοσιογράφος της Die Welt.

Αν και δεν φαίνεται να υπάρχει φόβος να οδηγηθούν οι χώρες του Νότου που αντιμετωπίζουν τα ίδια κοινωνικά φαινόμενα αγανάκτησης σε ακραίες ανατροπές, παρ ‘όλα αυτά, η παρούσα κατάσταση υπενθυμίζει με ένα ενοχλητικό τρόπο τη δεκαετία του ’30. Πάλι ακραία κόμματα επωφελούνται από το φόβο της οικονομικής στέρησης και την κούραση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.