Quantcast
Die Welt: Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει έργο μόλις το τελευταίο λεπτό - enikonomia.gr
share

Die Welt: Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει έργο μόλις το τελευταίο λεπτό

δημοσιεύτηκε:

Στην ψήφιση της δεύτερης δέσμης των προαπαιτούμενων μεταρρυθμίσεων του ελληνικού προγράμματος αναφέρεται άρθρο στις οικονομικές σελίδες της εφημερίδας Die Welt.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Βερολίνου, «ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει έργο μόλις το τελευταίο λεπτό», παρατηρώντας ότι «η οριακή ψηφοφορία στη βουλή στην Αθήνα ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση ενός δις ευρώ».

Ο αρθρογράφος της Welt σημειώνει: «Γιατί πρέπει πάντα να γίνονται όλα την τελευταία στιγμή, αναρωτήθηκαν τελευταία ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, όπως έκανε γνωστό ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την περασμένη εβδομάδα μετά από διαβουλεύσεις με ομολόγους του στις Βρυξέλλες».

Σύμφωνα με τη Welt, η έγκριση των προαπαιτουμένων φέρνει πιο κοντά τον στόχο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, όπως τονίζει η εφημερίδα, «η ψηφοφορία δείχνει επίσης πόσο δύσβατος είναι ακόμη ο δρόμος που οδηγεί εκεί.

Η κυβερνητική πλειοψηφία συρρικνώθηκε τελευταία σε μόλις τρεις έδρες. Στις Βρυξέλλες και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες διερωτώνται πολλοί αν ο Τσίπρας θα έχει την πολιτική ισχύ να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.