Quantcast
Die Welt: Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης βλέπουν διαφορετικά την πρωτοβουλία Βαρουφάκη - enikonomia.gr
share

Die Welt: Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης βλέπουν διαφορετικά την πρωτοβουλία Βαρουφάκη

δημοσιεύτηκε:

Πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών της Δευτέρας, οι ελπίδες για πρόοδο, παρά τις επίμονες εκκλήσεις στην Αθήνα για να κάνει νέες προτάσεις για την επίλυση της διαφοράς του χρέους, είναι μικρές αναφέρει η Die Welt.

«Δεν είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τις συζητήσεις δύο ημερών στο Λουξεμβούργο.

Επίσης ήταν «λίγο επιφυλακτικοί» ότι τη Δευτέρα η πορεία των διαπραγματεύσεων θα είναι διαφορετική.

Μετά από μήνες η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις και κάλεσε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ να συγκαλέσει μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα.

Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών μελών της Ευρωζώνης απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει νέες προτάσεις για ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και λιτότητας τη στιγμή που προετοιμάζουν το έδαφος για την πληρωμή ανεξόφλητων δανείων πολλών δισεκατομμρίων.

Ο χρόνος τελειώνει και οι εταίροι έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν τα ίδια. Στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα δανεισμού για την Ελλάδα τη στιγμή που η Αθήνα πρέπει να καταβάλει 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ. Σύμφωνα με τη Die Welt η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει τη δόση.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει «περίοδος χάριτος για την Αθήνα».

Στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταβάλει έγκαιρα τη δόση τότε το ΔΝΤ θα το εκλάβει ως πιστωτικό γεγονός δηλαδή πτώχευση…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.