Quantcast
Die Welt: Το επόμενο πρόβλημα με τον Τσίπρα έχει προγραμματιστεί - enikonomia.gr
share

Die Welt: Το επόμενο πρόβλημα με τον Τσίπρα έχει προγραμματιστεί

δημοσιεύτηκε:

«Μετά τη μίνι σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στην Ελλάδα, κυριαρχεί και στις δύο πλευρές μία συγκρατημένη θετική διάθεση. Όμως, οι διπλωμάτες των Βρυξελλών έχουν ήδη εντοπίσει την επόμενη “παγίδα”», σημειώνει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», το οποίο αναφέρεται στο κλίμα που επικρατεί μετά τις μαραθώνιες συζητήσεις της Πέμπτης για την Ελλάδα.

«Κορυφαίοι εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν πιο αισιόδοξοι από ό,τι πριν τη μίνι σύνοδο κορυφής με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την πρόοδο για το ελληνικό χρέος. Η Αθήνα θα αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τις μεταρρυθμίσεις και θα υποβάλει έναν «πλήρη κατάλογο» μέτρων εντός των «επόμενων ημερών», σύμφωνα με την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ», συμπληρώνει το δημοσίευμα που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση της «Die Welt».

«Εξακολουθούν, λοιπόν, να είναι όλα καλά με την Ελλάδα τώρα;» σχολιάζει το δημοσίευμα το οποίο υπογραμμίζει: «Αυτό μένει εντελώς ανοιχτό. Πίσω από την καλοσύνη και τα σημάδια χαλάρωσης αμέσως μετά τη μίνι σύνοδο το βράδυ της Πέμπτης, η οποία διήρκησε περίπου τρεις ώρες- καλύπτεται ήδη από γκρίζα σύννεφα. Διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκάλυψαν σε εμπιστευτικές τους συνομιλίες την Παρασκευή πως είναι εξαιρετικά δύσπιστοι για το αν η Αθήνα θα υλοποιήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της για τις αποταμιεύσεις και τις μεταρρυθμίσεις».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.