Quantcast
Die Zeit: Διαδηλώσεις κατά των hotspot - enikonomia.gr
share

Die Zeit: Διαδηλώσεις κατά των hotspot

δημοσιεύτηκε:

Tον μεγάλο αριθμό προσφύγων που καταφθάνει καθημερινά στα ελληνικά νησιά σχολιάζει η online έκδοση της εφημερίδας Die Zeit.

«Παρά τις εκκλήσεις προς την Τουρκία για καλύτερη φύλαξη των συνόρων οι πρόσφυγες συνεχίζουν να συνωστίζονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών, από την αρχή του έτους περισσότεροι από 68.000 άνθρωποι έχουν περάσει από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά». Στο ίδιο άρθρο γίνεται και εκτενής αναφορά στο θέμα της δημιουργίας κέντρων καταγραφής.

«Η Ελλάδα δέχθηκε διεθνώς κριτική για την καθυστέρηση της δημιουργίας των κέντρων καταγραφής και προσωρινής διαμονής προσφύγων και τώρα βιάζεται να τα ολοκληρώσει.

Την ίδια ώρα όμως μεγαλώνει η αντίδραση των κατοίκων στη δημιουργία hotspot. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, κάτοικοι εισέβαλαν σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο, το οποίο προβλέπεται να γίνει μεγάλο κέντρο υποδοχής, προκειμένου να σταματήσουν τις εργασίες.

Στην Κω διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα στην τοποθεσία όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ένα άλλο ηotspot και έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.