Quantcast
Die Zeit: Η Ελλάδα και ο μεγάλος «χωρισμός» - enikonomia.gr
share

Die Zeit: Η Ελλάδα και ο μεγάλος «χωρισμός»

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα θέλει να τελειώσει “το πόκερ” του ελληνικού δράματος χρέους στο τελευταίο λεπτό.

Ωστόσο οι δανειστές σηκώνουν τους ώμους. Πως μπορούν να γεφυρωθούν οι διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές;», αναρωτιέται η εφημερίδα Die Zeit.

«Ο Γιούνκερ αλλά και ο Σουλτς είναι φανερά εκνευρισμένοι με το πόκερ των Ελλήνων.

Στο θέμα των συντάξεων και της αναδιάρθρωσης του χρέους οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες που είναι δύσκολo να βρεθεί μία λύση», προσθέτει η Die Zeit.

Παράλληλα τονίζεται η θέληση της Άγκελα Μέρκελ να βοηθήσει την Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, αψηφώντας ακόμη και την ρήξη με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να είναι μαλωμένος με την καγκελάριο και να έχει θυμώσει μαζί της, ακούγεται από τους συμβούλους του αυτές τις μέρες.

Μέχρι και η λέξη παραίτηση έχει ακουστεί» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Ωστόσο η καγκελάριος έχει πλέον τον απόλυτο έλεγχο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα με αποτέλεσμα η θέση του Σόιμπλε να έχει υποβαθμιστεί κατά κάποιον τρόπο σε ό,τι αφορά το θέμα της ελληνικής κρίσης.

«Η καγκελάριος είναι διατεθειμένη να κάνει βήματα προς τους Έλληνες» γράφει η Zeit θέτοντας συγχρόνως το ερώτημα αν η Ελλάδα θέλει να δεχθεί τη βοήθειά της.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.