Quantcast
Die Zeit: Η νέα κυβέρνηση αριστερών και δεξιών δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή της - enikonomia.gr
share

Die Zeit: Η νέα κυβέρνηση αριστερών και δεξιών δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή της

δημοσιεύτηκε:

«Ο Νίκος Βούτσης νέος πρόεδρος της Βουλής», είναι ο τίτλος θέματος στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

«Ο πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τη θέση της αμφιλεγόμενης Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έγινε γνωστή λόγω της πλήρους απόρριψης ενός συμβιβασμού με τους διεθνείς πιστωτές. Στις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν κατάφερε καν να επανεκλεγεί.

Ο Βούτσης έλαβε 181 από τις 300 ψήφους. Έτσι σημείωσε σαφώς μικρότερη επιτυχία από την προκάτοχό του, η οποία τον Φεβρουάριο είχε λάβει 235 ψήφους. Σε ένδειξη αλληλεγγύης ψήφισαν υπέρ του Βούτση εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κυβερνητικό του εταίρο, και αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Βούτσης «συγκαταλέγεται στα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ για μεγάλο διάστημα ήταν ένας ανένδοτος αντίπαλος της πολιτικής των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων, στις οποίες έπρεπε να δεσμευτεί η Ελλάδα σε αντάλλαγμα της βοήθειας δισεκατομμυρίων των διεθνών δανειστών.

Ο 64χρονος πολιτικός μηχανικός ωστόσο στήριξε την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον Αύγουστο, ο οποίος δεσμεύτηκε στη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πορείας σε αντάλλαγμα για περαιτέρω οικονομική βοήθεια».

Η Zeit σημειώνει ότι σήμερα Δευτέρα ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, μια διαδικασία που θα κορυφωθεί την Τετάρτη με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση.

«Η νέα κυβέρνηση αριστερών και δεξιών δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή της: πρέπει να προχωρήσει τάχιστα με τις ιδιωτικοποιήσεις και να υλοποιήσει εκτενείς μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το φορολογικό. Μόνον έτσι μπορεί να ελπίζει στην περαιτέρω εφαρμογή ενός πακέτου βοήθειας που αποφάσισαν οι ευρωπαίοι δανειστές τον Ιούλιο ύψους έως και 86 δις ευρώ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.