Quantcast
Διεθνή ΜΜΕ: «Μπραντ ντε φερ» Ελλάδας - Γερμανίας - enikonomia.gr
share

Διεθνή ΜΜΕ: «Μπραντ ντε φερ» Ελλάδας – Γερμανίας

δημοσιεύτηκε:

Για επίδειξη δύναμης κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζοντας την άνετη ψήφο εμπιστοσύνης που πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Τρίτης πριν την κρίσιμη σύκγλιση του Eurogroup για το θέμα της Ελλάδας,  μια μέρα πριν τεθεί σε ισχύ η απόφαση της ΕΚΤ στις 11/2 που μπλοκάρει την ρευστότητα και εν μέσω διαρροών για επίτευξη συμφωνίας που θα ανακοινωθεί στη σύνοδο κιορυφής τη Δευτέρα 16/2 σε συνδυασμό με την σθεναρή Γερμανική άρνηση.  

RUSSIA TODAY

Η Ελλάδα επιθυμεί να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, παρά να αναγκαστεί να επιτρέψει στην τρόικα να το πράξει, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

BBC

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τον Πούτιν πριν τις σημερινές διαβουλεύσεις για την Ουκρανία στο Μινσκ. Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερες κυρώσεις αν συνεχίσει την επιθετική του δράση στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα πιέζει για επανεξέταση των όρων του προγράμματος διάσωσης.

REUTERS

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με ευκολία πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, ενώ αναμένεται σκληρή αναμέτρηση της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων στις Βρυξέλλες.

DEUTSCHE WELLE

Ο Τσίπρας πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από το ελληνικό κοινοβούλιο, ενόψει των κρίσιμων συζητήσεων στις Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος. Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ουκρανία, Ρωσία, Γαλλία και Γερμανία: Όλοι έτοιμοι για τη συνάντηση στο Μινσκ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Στόχος να βρεθεί λύση για τον τερματισμό της 10μηνης μάχης στην ανατολική Ουκρανία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 5.300 ανθρώπους.

Το Ισλαμικό Κράτος, έχει στα χέρια του ως όμηρο τουλάχιστον ακόμη έναν Αμερικανό πολίτη, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

AL JAZEERA

Η ελληνική Βουλή ψήφισε υπέρ του αντιμνημονιακού σχεδίου 10 σημείων της κυβέρνησης Τσίπρα.

THE IRISH TIMES

Το ελληνικό σχέδιο για το χρηματοδοτικό κενό, είναι ανέφικτο δήλωσε ο (Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών) Νούναν.

BILD

Το ελληνικό δράμα. Η BILD είχε προειδοποιήσει. Πάνε τα 65 δις. ευρώ που δώσαμε;

HANDELSBLATT 

Η τελευταία σανίδα σωτηρίας προς την Ελλάδα. Η ευρω-κρίση και ο ELA.

DIE WELT

Αν υπάρχει μία ευκαιρία για την ειρήνη στην Ουκρανία, τότε αυτή είναι τώρα. Ολάντ και Μέρκελ ταξιδεύουν στο Μινσκ για την εξεύρεση λύσης στην ουκρανική κρίση. Βρίσκεται στη συνάντηση το κλειδί για την ειρήνευση; 

Ο Τσίπρας πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική βουλή. Σημαντική πλειοψηφία των βουλευτών υπερψήφισε το πρόγραμμά του, κάνοντας ευκολότερο το έργο του.

EL PAIS

Η Αθήνα χαμηλώσει τον πήχη των απαιτήσεων προκειμένου να προσέλθει στο Eurogroup.

EL MUNDO

Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Μόνο το 29% τάσσεται υπέρ της παραμονής της Αθήνας στο κοινό νόμισμα.

LE FIGARO

Πόλεμος ή ειρήνη; Η μοίρα της Ουκρανίας παίζεται στο Μινσκ.

Το μεγάλο παζάρι ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αρχίζει!

THE WALL STREET JOURNAL

Μπορούν να επιβιώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις; Η πολιτική κρίση που έχει προκληθεί από τη μάχη ανάμεσα στην νέα αριστερή κυβέρνηση της χώρας και τους δανειστές απειλεί να στραγγαλίσει οποιαδήποτε επιχειρηματική ανάκαμψη.

CORRIERE DELLA SERA

Η Γερμανία παγώνει την Αθήνα. Σόιμπλε: Τηρήστε τα συμφωνηθέντα ή τελειώστε εδώ. Τσίπρας: Δεν υποχωρούμε.

LA STAMPA

Ελλάδα και Ουκρανία κάνουν την Ευρώπη να τρέμει. Οι τελευταίες ώρες που απομένουν για να τερματιστεί η κρίση. Δεν υπάρχει γερμανικό σχέδιο για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους.

LA REPUBBLICA

Τσίπρας στην ΕΕ: «Δώστε μας 6 μήνες». Το όχι του Βερολίνου. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.