Quantcast
Δημοσκόπηση της GPO για την φοροδιαφυγή: Τι πιστεύουν οι πολίτες και τι οι ελεύθεροι επαγγελματίες - enikonomia.gr
share

Δημοσκόπηση της GPO για την φοροδιαφυγή: Τι πιστεύουν οι πολίτες και τι οι ελεύθεροι επαγγελματίες

δημοσιεύτηκε:

Την σοβαρότητα του προβλήματος της φοροδιαφυγής αναγνωρίζουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι πολίτες, και περίπου ο ένας στους δύο βλέπει θετικά το φορολογικό νομοσχέδιο κρίνοντας το ως αποτελεσματικό, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης, θεωρούν τη φοροδιαφυγή σοβαρό πρόβλημα σε ποσοστό 87,9%, ενώ στην αξιολόγηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Το 59,8%  το 59,8% πιστεύει πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και το 47,7% θεωρεί πως θα είναι αποτελεσματικό και θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή.

Από αυτούς που θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα με την φοροδιαφυγή το 48,6% θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Το 39% θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο. Μόνο το 10% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι μέτριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούν ότι η φοροδιαφυγή είναι μεγάλο πρόβλημα σε ποσοστό 78,5%.  Το 21,2% αυτών θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι μέτριο.

Περίπου το 60% των ερωτηθέντων (59,8%)  εκτιμά πως το νομοσχέδιο για την φορολόγηση των αυτοαπασχολούμενων και των ελευθέρων επαγγελματιών είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Το 27% των ερωτηθέντων  έχει την άποψη ότι ο φόρος για τους ελεύθερους επαγγελματίες πρέπει να είναι σταθερός, ανεξάρτητα από τον τζίρο της επιχείρησης και τον αριθμό των εργαζομένων. Το ίδιο πιστεύει και το 35% των ερωτηθέντων ελεύθερων επαγγελματιών. Το 62,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο φόρος για τους ελεύθερους επαγγελματίες πρέπει να αυξάνεται όσο αυξάνεται και ο τζίρος και όσο περισσότεροι είναι οι εργαζόμενοι σε μια επιχείρηση. Την ίδια άποψη έχει και το 49,5% των ελεύθερων επαγγελματιών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.